Latest Instagrams
Thursday, November 15, 2018

:: POST CHALLENGE :: WHY ME START BLOGGING?

Hi~ Assalamualaikum 

Kepalaku pusing pusing pusing pusing pusing, eh~ ternyanyi lagu Didi & Friends pulak. Adooo, bengongnya kepala ni. Apa nak buat ni nak.... Tak ada selera nak makan, still kena makan sebab ada si kecil yang turut menumpang minum.


Soalan biasa yang akan ditanya... 

"Kenapa kau berblog?"

Biasa sangat dah dengar. And people also wondering a few question after that. But, this entry is not to answered all these question because soalan di atas? 

"Why Me start blogging?" 




Aien start blogging as you guys can see above, since 2008. Masa tu cuma sekadar nak buang boring, release tension, dan praktis menaip. Lagipun dulu konon cecita nak jadi penulis novel. Haaa~ asyik mengadap writer block je, Aien pun  jadi malas. Masa sekolah dulu boleh pulak bila tulis dalam buku. Dah makin besar, makin menjadi-jadi writer block tu.

Kalau tengok post lelama dulu, nampak sangat kemurungan seorang Nur ni. Hilang Nur dalam dark house. Bwahaha Patut jadi matahari menyinari. Tapi ini tidak.. tenggelam sama dalam perigi. Okay, itu untuk beberapa tahun yang lampau. Sejak 2015, Aien dan beberapa orang adik mula aktif join segmen, give away yang dianjurkan rakan blogger. Ada la menang sekali dalam sejuta join tu. Alhamdulillah la kan.

Dan sejak dari tu, mula dah nak tunjuk identiti matang tu. Sikit demi sikit. Aien sedar, patut simpan -aienienka- ni sampai bila-bila. Kan? And blog salah satu tempat konon nak kumpul duit jugak. Don't know why my nuffnang macam dah tak ada function. My GAdSense still tak boleh pakai, somehow kemurungan balik la bab duit tu. Ada banyak cara mudah dapat duit, for me..  ia tetap susah. Bwahah kata seorang makhluk yang putus asa dengan dia tak boleh dipisahkan. Last, blog ni terdampar selamanya sebagai personal and lifestyle blog je laa..

Secara tak langsung diari atas talian buat diri. Kalau nak bebel apa-apaan, ngadu kat sini. Haa~ buat korang yang kena baca.. Baca leklok naa, tinggalkan pesan buat diri ni supaya teruskan hidup yang Allah beri ni. Salah satu nikmat yang sering diri ni lupakan. Kan? So

Writer blok is coming again and.. till then...



6 comments:

  1. rrai start blog sbb suka2. hahaa. pengaruh rakan. tapi sudahnya kite yg aktif berblog dan kawan tu tak aktif dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu normal.. Sebab bila dah busy semua dah lupa blog. ^^

      Delete
  2. permulaan yang cantik as blogger kan untuk menulis. masa sekolah 2008 dulu pun saya ada blogging, tapi blog email semua dah hilang, tak boleh log in. now baru start semula 2017. btw nice sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aien pun lupa.. nasib ingat email. buat forgot password. haha sokmo gitu je. :p

      Delete
  3. Semakin masa beredar, kita pun akan berubah kan aien..
    Begitu juga dengan entry kita di blog..
    semoga writer block Aien akan cepat berlalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak sha~ dia mcm ni writer block Aien, time ada idea, malas na nak pegang lappy or pen.. time dah rajin idea pulak tada. haha

      Delete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Latest pins

Subscribe