Latest Instagrams
Sunday, November 11, 2018

::POST CHALLENGE:: A LETTER FROM ME TO YOU


Hi~ Assalamualaikum.. 

DISCLAIMER: This letter I wrote for you, also me in younger version. 

Nak mulakan dari mana ya, Aien harap Nur baik-baik saja cuba struggle untuk study dalam Inggeris ya. Jangan mudah sangat terpengaruh dengan benda murah dan iklan walau sendiri tahu iklan is iklan. Please, jaga diri. jaga duit. Dah kerja tu, kerja sungguh-sungguh. Jangan macam lepaskan batuk di tangga. Sura, I know you was tired with drama in your house, just bare with it. Because in few years, you will miss it. 

Paling penting nak pesan, jaga diri, jaga solat dan jaga iman. Buat akhir zaman ni, memang duit penting tapi iman tu lagi penting sebab bila kita sibuk kejar dunia yang tak berapa, akhirat pun kita tinggal. Apa yag kita dapat? Kata pepatah, yang dikejar tak dapat, yang digendong berciciran. 

Lagi satu, bertahan la dengan umi sebab umi sunyi. Umi bebel sebab dia sayangkan anak-anak dia. Masa sekarang which means in future pun ko banyak bebel dengan anak ko. :) 

Berjimat-jimat la dalam berbelanja. Jangan ikut sangat nafsu tu bila tengok duit banyak dalam akaun. Takat 4 angka tu, apa sangat la kan. Bagi la banyak sikit kat Umi supaya hidup Nur lebih berkat. Apa yang penting doa seorang ibu. 

Banyak yang Aien nak pesan dengan Nur. Well, everyone sees us like happy family which is yes in certain part, and we should grateful for that. Be bless with it. Because of that, Ayah still protect us even though Ayah nampak macam antogonis dalam cerita kita. Di sebalik gurau Ayah, ayah simpan beban sorang-sorang. Dia mahu dirinya dihormati anak-anak. Berkhidmat la dengan Umi dan Ayah sementara Nur tak kahwin lagi ya. 

Do something about your ego. Listen more than talk. Read more, write your story everyday cause in future you'll forget a lot. I mean really a lot. Take care yourself Nur. Cause I love you more than anyone else. That why I called myself -aienie- so that I always remember - I love myself other than anything. 

Please enjoy your youth, don't rushing to find who your right guy because he always be for you. ^^ Please please please, be happy, be grateful, be humble cause you are me. 





10 comments:

  1. Semoga segala yang dinyatakan dapat menjadikan Nur lebih matang

    ReplyDelete
  2. deep. semoga Nur dilindungi olehNya.

    ReplyDelete
  3. Yes selagi ibu dan ayah masih ada hargailah mereka,sayangilah mereka seperti mana mereka menjaga,melindungi kita masa kita kecik dulu. Jangan nanti bila mereka dah tiada sesal tak sudah

    ReplyDelete
  4. Semoga kita dapat membalas jasa ibu ayah selagi hayat dikandung badan. In shaa Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin.. selagi umur masih ada, nyawa masih di badan.. Moga dipermudahkan untuk balas jasa mereka. :'(

      Delete
  5. Selagi umur masih ada kenalah berkhidmat untuk mak dan ayah.. pesanan yang sangat mendalam untuk Nur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? somehow benda tu selalu kita lupa.. *_*

      Delete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Latest pins

Subscribe