Latest Instagrams
Tuesday, October 15, 2019

HMOVIE: FRACTURED (2019)


Hi~ Assalamualaikum | Review Fractured netflix movie. 


Addooo~~ pening kepala tengok cerita ni. A bit sad actually. Hurmm.. 

I was foundwd this movie by my sisters actually. Tengok dia tengah download cerita, then I tanya la kan. Biasanya adik beradik pun dah berlainan genre type movie. So, konon nak refreshing my mind la dari asyik tengok drama cina sampai muka anak kedua Aien pun dah macam Shaolin.  😂 

Semalam terus download, and baru je lepas tengok. And,, now I is pening kepala.. 😩 

Movie ni mengisahkan Ray Monroe yang datang admitted anak dia, Peri Monroe yang patah tangan akibat jatuh ketika di sebuah pit stop ketika mereka pulang holiday. Punya berjam dia tunggu anak dan bini dia yang dikatakan pergi CAT scan di hospital tu, ditanya-tanya dengan nurse yang bertugas semua menidakkan kata dia, sampai semua anggap dia a bit shock. Macam gila sekejap sebab dia datang tu pun dengan luka di kepala.  

Ending dia sedih. Ahh,  tak tahu la nak ngambarkan macamana, tapi yang penting I is pening tengok cerita ni sebab mulanya ingat yang anak dan bini dia kena paksa untuk organ donation, rupanya hakikat sebenarnya dia selamatkan orang lain. 😭😭 

Sedih. Rupa-rupanya masa di tempat kejadian tu,, dia konon nak selamatkan Peri dari kena gigit anjing, tapi sebenarnya Peri dah jatuh dan telahpun mati di tempat kejadian. Begitu juga dengan isteri dia. 

So, the chaos yang dia buat kat hospital tu, cumalah bayangan dia yang sedaya upaya untuk selamatkan anak bini dia yang telah pun tiada. 

A trauma create some illusion untuk menidakkan sesuatu itu berlaku. 

Okay la, tu je nak cerita. Kot la korang dah boring Aien asyik up cerita genre romance je. Haha 

Ni up cerita yang bukan romance make me dizzy. Adddooo~ palaku pusing nih. 

Duluan ya.. 

5 comments:

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Latest pins

Subscribe