Latest Instagrams
Monday, October 21, 2019

C-MOVIE: NEZHA. BIRTH OF DEMON CHILD


Hi~ Assalamualaikum | Chinese movie: Nezha, The Birth of demon child. 


First of all, auww~ this movie so cute. And I was found out this movie are the most watching chinese animation movie. Box Office haa~ Almost 600 billion dollar gais. 

The Sinopsis: 

The Primus extracts a mixed Yuan beads into a spirit bead and a demon bead. The spirit bead can be reincarnated in human to help King Zhou establish a new dynasty, the demon bead will create a demon and harm human. Ne Zha is the one who should be spirit bead hero but he becomes a devil incarnate, because the spirit bead and the demon bead is switched. 

Itu sinopsis secara ringkasnya pinjaman ikhlas dari Encik Google. 

Dari opinion Aien yang menonton movie ni dengan no sinopsis, cause I was download this movie, sebab title dia seem like menarik perhatian and kena dengan selera tekak Aien. Dan dengan subtitles yang harem dia,, paham sendiri laa. Haha 

Last, dah balik rumah sendiri, baru ada line dan googling maksud dia, baru tengok balik. 

Cerita ni sesuai la tengok bersama anak-ank di hujung minggu sebab cerita ni kartun. Animation. And Ne Zha so cute demon. 


Dia sepatutnya lahir sebagai yang baik, akan tetapi beads tu kena curi oleh junior master tu, yang ingin bangsa naga menakluki dunia. So, end up Ne Zha ni demon Child. He was memberontak pada mulanya sebab semua orang put the curse on him. Yela, budak jahat, siapa suka? And luckly, mak dan ayah dia sentiasa positif dan bawak kesan yang baik pada Ne Zha bila dia tahu sebenarnya dia unwanted child. 

Best,, lagi la bila part yang Ne Zha ni lawan dengan yang Spirit Bead tu, cuba nak musnahkan dunia manusia. Tapi, mereka bersahabat dan Ne Zha sangat utamakan sahabatnya itu. 

Moral of story whoever pun diri kau, apapun orang kata kau siapa dan apa, diri kau yang menentukan segalanya. Seem nice animation but it's full of pengajaran that we as adult can use it. Dari segi animation dia,  sangat suka dan baik macam kalah je Final Fantasy punya CGI. Hehe 

Okay, as usual, u olls boleh la cari di mana-mana link yang you olls jumpa di chrome tu. But to me, kebiasaannya di @rickychristano channel. hehe  oh ya, by the way cerita ni masih ditayangkan di pawagam laa, so.. Nak rasa adventure sikit pegi la support di pawagam. ^^

SELAMAT MENONTON! 

4 comments:

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Latest pins

Subscribe