Latest Instagrams
Thursday, October 17, 2019

H-MOVIE: TALL GIRL (2019)



Hi~ Assalamualaikum | Review netflix movie Tall Girl. 

This is some typical movie on netflix. Haa, or just a typical movie that I found? Haha 

Cerita ni best, (boleh la) as teenage girl movie. As I know, movie ni direct by the same director of Mean Girls. 

Sayangnya, cerita ni tak mendapat star terbaik dari imdb. Cerita pun cerita bishe-bishe je wak, tak ada luar biasa. Yang luar biasanya adalah tall girl yang dilakonkan oleh  Ava Michelle yang sememangnya tinggi melangit wak.. Umur dia baru 17 tahun. O M G~ tapi sebabkan ketinggian dia tu, nampak dia lagi matang. Haha gitu... 

The storyline is about Jodi, the tallest girl in their school always being bully because of her height. Kesian dia. So, one day bila ada seorang budak transfer dari Ireland yang sama tinggi dengan dia, si Jodi ni sibuk yakinkvan diri dia yang dorang sepadan. Yet, she doesn't realize orang sesuai dengan dia itu merupakan kawan baik dia dari kecik. Wow, another childhood sweetheart.

As typical cerita yang macam ni kan, korang jangan la expect too much sebabnya dia kebiasaan. Buat hilang bosan sudah. Bagi refresh mind sikit bahawanya hidup anda tidak la sesusah dia. Kah! Ye la,, susahnya jadi orang tinggi sangat ni. Kalau self confident ko tak boom up high as your height,, adooo.. memang parah la yer.. Lagipun kes buli membuli ni memang boleh kondem orang siapa saja tak kira la school bully ke, cyber bully ke... atau semua macam jenis benda buli yang boleh mendatangkan kesan buruk pada orang lain la. Senang kata.. 

K la, tu je nak cerita. Terpanjang pulak sis bebel ni. Apa-apa pun, selamat berhujung minggu warga Johor! ^^ 





4 comments:

  1. haritu buka netflix ade trailer cerita ni. tapi tak minat sgt dengan genre gini, so sy skip :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cerita simple mcm ni,, pakai buang boring je. hehe

      Delete
  2. cambest je cerita ni. Tapi xde netflix account lak..huhu

    ReplyDelete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Latest pins

Subscribe