Latest Instagrams
Selasa, November 12, 2019

CERITERA SEMALAM


Ceritera Semalam | Hi~ Assalamualaikum 

Kabare semuanya? Waras ya? Dua hari menghilang kerana kehilangan idea untuk bercerita. Selalunya ada saja idea. Tapi, bila mood malas kau datang, semua benda kau tak nak buat. Haha Include buat post even nak schedule post tu.

So, here I am want to story some of my aktiviti last weekend and few days ni.

First of all, 11.11 merupakan satu tarikh keramat buat warga penjual dan tak kurang juga orang memilih tarikh ini sebagai tarikh perkahwinan mereka. senang nak ingat kan? Untuk Aien pula, 11.11 merupakan bulan ke 8 perkahwinan kami, that's mean 11 NOVEMBER ni, dah masuk 2 tahun 8 bulan. Sekejap je rasa nak masuk tiga tahun dah. Anak pun dah dua ketul. Ahak~

Al-kisah nak taip entry ni untuk semalam, tapi kekangkan diri dari pegang tepon, sebab nanti pegang tepon mesti nak tengok lazada or shopee, masa media social mesti ada iklan dorang. Sama juga dengan muka buku Aien banyak follow seller bundle dan mereka jugak buat sales gempak. O M G! Nasib la,, dalam bank tak ada duit. Haha Kalau ada tu, memang terpengaruh juga la. Al-maklum la tengah bulan, kena utamakan yang utama sebelom menghabiskan duit untuk bukan-bukan. Dengan itu, kita mampu tarik napas dan.  let it go!

Nasib baik, mak mentua kata nak datang buat suprise singgah rumah, haa, boleh la sibukkan diri. Dan bila mak mentua nak datang, semua benda nak dikilatkan. Haha Lebih lagi datang dengan biras. O M G! Lagi sekali I need a maid. Nasib dah ada sebijik maid mudah ai tu. Haha

what the chaos week kan? Untuk hujung minggu lepas, Aien dibawa Encik Suami pergi Forest City. Lamanya tak pergi sana. Masa bila kami cuba nak pergi, tapi Encik Suami takut nak masuk, sebab dia tengok ada guard terpacak kat situ. Hakikatnya memang situ saja la jalan masuk dia. Itu lah, baru semalam dia cuba lagi, siap pasang gps. Haha

Masuk ke dalam, ingat nak bergambar la dekat tepi pantai tu,  sayangnya kawasan tu ditutup. Ya ada cuma kolam mandi awam yang perlu dibayar. Ntah berapa pun tak tahu la. Kata kolam mandi awam, sebab masuk situ pun free, why the because kena bayar. Hurm.. Tak apa la. Nayla pun disuruh mendekat dengan kolam takut  apatah lagi nak bawak mandi. Haha

Cukup la sekadar berjalan-jalan tengok kawasan yang bakal dibangun di dalam Forest City tu, tengok contoh rumah dia yang takkan mampu dimiliki oleh rakyat marhaen macam Aien ni.

Nayla pun suka dapat jalan-jalan. Bila dilepaskan dia berjalan, puas hati berjalan. Sampai penat. Tak sampai setengah jam dalam perjalanan balik, dia dah tertido. 😂

Itu la dia ceritera semalam yang nak diabadikan di sini.


Jaa Nee!

9 ulasan:

  1. Happy Anniversary. 11.11 tak shopping apa pun sibuk kat kampung memang kurang menjengah apps dalam handphone.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan? kalo cun hujung mggu, memang xtengok la tak ada line. tp tp.. mampu menyibukkan diri. haha

      Padam
  2. Tak shopping pun sebab rasanya ada peniaga yang mengambil kesempatan kot haha. Harga dekat shopee tu kadang2 bukan time 11.11 pun boleh dapat lagi murah. Btw, singgah sini ya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih singgah dan komen. Aah~ kadang² harga yang konon promosi tu harga sebenar dia. Hehe

      Padam
  3. Samalah, LZ pun tak shopping apa maka 11.11 berlalu begitu sahaja..
    Aien dah masuk Forest City, LZ lalu jer masih belum berkesempatan singgah. Ikutkan hati memang teringin masuk dalam tu sebab ramai kata best..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best LZ dalam tu. Banyak port cantek buat fotografi, tapi sayang, buat masa ni banyak kena tutup renovation. So, buat rugi je pergi. ahaha

      Padam
  4. waalaikumussalam. kadang2 kita kena putuskan jugak line telefon ni. tapi bila dah ada line nanti, jenuh hang hp la plak. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tau tak apa. zup zap zup zap semua masuk. kata org masa tak ada line tu la semua org sibuk nak cari kita. haha

      Padam
  5. 11.11 tu memang seram nak buka hp.. sana sini sale.. hahahaha

    BalasPadam

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Latest pins

Subscribe