Latest Instagrams
Saturday, February 02, 2019

I WAS A GIRL... TOO



Hi~ Assalamualaikum 

Happy Holiday gais. Semalam dah bermula musim cuti buat rakan-rakan semua dan berpusu semua nak balik kampung. Kita ke mana nih? haha Aien tak tau la. Ikut orang nak bawak kita ke mana ye dak? 

Tuan Izwan masih kena kerja dua hari lagi, baru boleh cuti. Happy chinese new year to my fellow chinese friend. Lama menyepi, tak ada idea. Ada idea dah taip, tak ter-publish. Idea separuh jalan la tapi.. haha

This thought was in my mind last night. When my girl doesn't want sleep yet around 1 am, she still want to play, while me struggle to open my eyes. Nak marah? Aha~ dia dah mengajak tido since 10 pm, yet dah masuk bilik bergelap semuanya still jugak nak main. 

Bila fikir-fikir balik. I teringin nak tanya my mum, how about me when I was a little? Aien merupakan anak kedua dari 7 adik beradik. So when I was a little, Aien ada akak je. Beza umur perhaps macam Nayla dengan her future adik nanti. My sister maybe macam Nayla berebut nak perhatian my mum, tapi my mum struggle handle us without my ayah yang berulang alik laut dan darat 2 minggu sekali. My mum pulak pantang sorang. Macamana la kan? Itu jugak buat Aien terfikir panjang malam tadi sampai tertido dengan Nayla. 

Kita perempuan never know how the cycle is going  for us. Pusing-pusing gitu la kitarannya. The women always the backbone for her family. Tiada perempuan, takkan pernah ada keturunan di muka bumi ini. Zaman la ni, perempuan fight for their freedom, their hak to be equal as a man, still their have soft spot in their heart which never be same for man. 

Reality is hurt right? Masa kecik sibuk nak besar, dah besar sibuk rindu zaman kecik. Dah berkahwin rindu zaman bujang, bila dara gatal pulak nak kahwin. Haha Adeh~ damn hurt babeh! 

Apa yang sebenarnya terfikir semua ni cuma nak kata, bila dah ada anak perempuan sendiri, you will know the feeling raising your future bestfriend, the mini set of you. Tertiba terbaca post fynn jamal pasal dedek, which make me realize nak jadi yang terbaik untuk anak-anak itu struggle. Allahu~ nak seribu daya, sejuta dalih. Gitu~ Wish me the best for the future childrens. GAMBATTE NUR! 

2 comments:

  1. Hai Aein. tu lah sy pun follow fynjamal & bila baca psl Dedek and the mini version tu terus terfikir nti bila ada anak sendiri barulah akan tahu cmne nak bsrkan anak2 the best way kan.

    salam kenal,
    Blog Anamizu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thabks for singgah Anamizu. Semoga kita dapt didik sebaik-baik mini set kita tu dengan baik walau bermacam dugaan datang. ^^

      Delete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Latest pins

Subscribe