Latest Instagrams
Sunday, February 03, 2019

BULAN KEDUA TAHUN 2019


Hi~ Assalamualaikum

Berlalu Januari bermakna kita telah tamat tempoh percubaan untuk sesi 2019. Some people said, Januari just a beggining of the new year, after that we'll choose what to do within the year.

Bagi Aien, Januari is hectic month. After a shocked suprise, do some regular pregnant mom always do, and began with couple hard time to eat while you fighting with morning sickness simptom. This time, the worst begin. Ingatkan dah lepas first trimester dah settle down la kan. Naa~ Still searching what food I can eat and not. Huhu If not, Aien will end up throw it back and the nausea will continue till body can't co-op sampai melepek je la.

Sangat havoc kan? Sambil handle Nayla yang sentiasa find some my attention and belajar sendiri untuk manage my little home. Is not easy, somehow I'll managed. Bukan nak bebel ke apa la kan, just bagi courage kat diri sendiri keep doing it, go out from your comfort zone. Because you always knew where your limit is.

So, dah masuk bulan kedua ni.. In shaa Allah us will handle it with some profesional feeling and mature mind. haha

Itu je summary for Januari. A bit hectic but we all managed. Yes. Alhmdulillah.

First of February, my niece celebrate her first birthday. Yey! Sh. Dhiya Haziqah turn 1 year old. Happy birthday darling! 🎉🎊🎁

And the next day, her favorite aunt also celebrate her 24 birthday I think. haha sorry lupa. Seronoknya birthday dekat. End up my sister, iaitu Ummi si Haziqah make some kenduri doa selamat untuk both of them. Sayangnya tak dapat pergi sebab dipisahkan oleh Singapore. Haha

Bagi negeri lain, cuti Raya Cina telahpun bermula. Namun tidak lah bagi Johor. Some people maybe dah la kan, but Tuan Izwan masih bekerja these two days, Selasa nanti baru cuti. Kalau baik hati Khamis amek cuti la kan. Kalau tak, balik JB sat sebelom hujung minggu balik semula kampung. ehe~ Rajinnya.

Selepas JDT menang 1-0 dengan Perak malam tadi, syiok je rasa kalau siapa dah cuti. Plan nak p manda mandi tak dapat kot semalam kekangan waktu dan anak masih kecil. So, end up dok umah golek-golek tengok movies yang hado kat tv ajo ler..

The few next week, tak dapat saing Nayla untuk check up, Aien p dulu seminggu awal baru hujung bulan Nayla pergi check up 9 bulan. Hee~ kejap je rasanya.

Korang dah plan ke baju raya warna apa tahun ni? Aien puasa pun belom ganti. huwwaaaa~ macamana nak mula nih... 😭

Baik la. Dah jadi meraban entry ni. So, next planning kita cerita lain kali. Till I write again. :)

8 comments:

  1. salam ukhuwah 😉 singgah jalan² blogwalking sambil follow sini☺

    ReplyDelete
  2. sama lah kita, january memang busy gila sebab ramai budak office yang berhenti kerja so terpaksa handle banyak tugas. happy february ain & thanks selalu singgah blog drop komensss ya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa tahun baru, nak berhenti? orang tahun baru la semangat nak kerja. haha

      Delete
  3. Aww I hope dah masuk Feb ni morning sickness tu berkurangan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dah kurang sikit. ^^ Thanks for doanya.

      Delete
  4. sebab raya tahun ni mungkin jatuh hari rabu, dan warna biru adalah warna yg baik utk hari rabu jadi tema bju raya yaya tahun ni is blue color..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dua tahun lepas pun warna biru jugak.. nak jugak tukar warna lain. hehe

      Delete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Latest pins

Subscribe