Latest Instagrams
Tuesday, May 14, 2019

PENGALAMAN NAIK FLIGHT MASA NGANDUNG


Hi~ Assalamualaikum

Selamat sudah landing di tanah air terchenta. Allahu~ Rindunya hanya Allah yang tahu walau sebenarnya hati berkecamuk. Tapi, kali ni rasa lain sebab first time fly masa tengah mengandung. Lainnya sebab kena perlu dokumen bagai sebagai pengesahan kita ni mengandung berapa bulan atau lebih tepat berapa minggu. 

As my experience it's so bad. Sebabkan masa 30hb April memang dah minta dengan doctor untuk surat pengesahan ke apa, but the doctor said they just gave a memo for information. Yet, the memo doesn't have exactly date bila memo tu di issue kan sehingga kan Aien pun sebenarnya tak perasan.

Sudahnya terpaksa membongak mengatakan kandungan baru 27 weeks sebab dah last minute nak terbang kan. Dengan syarat sampai di Miri, nak terbang balik Johor kena dapatkan pengesahan baru. Benda senang, kenapa la nak susahkan?


Setelah bersusah tawaf Hospital Miri mencari di manakan aku nak dapatkan pengesahan tu semua. Alhamdulillah semua senang. Dan ground offficer Airasia di Airport Miri pun tak banyak songeh sebab bulan Puasa kan? Sampai di atas, Flight Attendant tu macam ada yang tak puas hati, tapi sebab ground officer dah lepaskan, so go on. Alhamdulillah journey untuk balik pun selamat. Cuma balik tu sangat la kurang selesa sebab baby asyik mengeras je.


***

Setelah hampir seminggu balik dari Miri, baru ada mood nk update entry ni. Nampak teruk sangat bahana puasa tu yek? Alhamdulillah, hampir sepuluh hari berpuasa, Aien dapat puasa dengan bahagia. Baby pun bagi kerjasama dengan baik. I love you~ baby! Cuma puasa yang lepas je la, tak sempat nak digantikan. T^T


No comments:

Post a Comment

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Latest pins

Subscribe