Latest Instagrams
Monday, May 20, 2019

2 HARI LAGI FIRST BIRTHDAY NAYLA!


Hi~ Assalamualaikum semua.. 

Baru balik dari bercuti ke tu? Kelupaan semalam is Hari Wesak for who's those celeberating the day. Biasa la jadi suri rumah, kadang alert dengan cuti-cuti ni. Kadang terlupa terus. Lagi-lagi bila dah ada anak yang sudah bersekolah, bertambah la alert dia. Kalau macam Aien ni, anak baru setahun jagung.. Mana kan nak alertnya. Cuma alert tarikh penting je cause it will me a memories. 

Well, like few days coming, my beautiful daughter will celebrating her first birthday in Ramadhan. Haha, dah namanya lahir masa bulan Ramadhan, memang la birthday dia akan bertemu dengan Ramadhan. Untuk first time after came into the world 4 Ramadhan last year, this year she will celebrate on Nuzul Quran day's. Bertuah rasanya kan? Disebabkan jatuh pada bulan seluruh umat Islam berpuasa di siang hari, makanya sambutan ditunda. haha 

Untuk first birthday ni, dia bakal sambut di klinik je, sebab nak kena cucuk bagai. Hope dia tak demam la because kalau dia demam, apak dia kena extra work and the because she is daddy's girl. 

Sangat la clingy dengan ayah dia since nak dapat adik ni. Aien dia buat pandang sebelah mata ja. Menyakat tu kerja nombor satu dia. 

Pejam celik kan, dah setahun berlalu. Masih terngiang since giving birth dia. Ish, tahun ni bakal mengalaminya lagi. Walau dah berpengalaman, masih jugak rasa seram nak menghadapi detik melahirkan tu. Fuh, moga dipermudahkan la semuanya. 

Setelah hampir setahun my baby girl living ni, beberapa lepas baru dapat kaki hasil usaha keras ayahnya. Amboi, itu pun kena peras ugut suh dapat kaki cepat. Nanti Raya boleh beli kasut. haha Nampaknya Nayla pun tak menyabar nak dapat her first shoe ever. But, no worries. Her teeth not coming yet. Biar la lambat sikit, orang tua kata lambat rosaknya. 

So, demi her first birthday.. Me as her mom want try write a love letter for her. So that her and us as her parent will remember how we waiting for her, and met her. Longing for her exist, yet we still make a mistake while taking care of her. 

Dear daughter, 

My first born child that always be my love. After six month of our marriage, you came to us. Bring a joy and happiness after awhile waiting. Thanks for giving me a chance to being a mother and take care of you. Forgive me for any mistake I did to you cause I am just a normal human that always make a mistake yet not to admit it. 

Uri ttal, remember till you die, that Ibu always love you for what matter and reason in the world. Kadang-kadang seorang Ibu takkan menyedari yang dia menyayangi anaknya kadang jelas berbeza. But, I tried my best for loving all my children fair and square. 

Doa Ibu untuk kakak, since this is your first birthday, semiga membesar dengan sihat dan afiat, diberikan senyuman terindah untuk penghibur hati ayah dan Ibu, menjadi anak yang solehah teladan untuk adik-adikmu, soon you will be a sister but I pray I will not burden you with such a heavy duty. 

Selalunya orang berkata, anak sulung perempuan memegang tanggungjawab yang berat di samping menjadi anak contoh buat adik-adiknya. 

Ibu cuma harap kakak enjoy masa kakak dan ingat Ibu always love you. Thanks for being my daughter. <3

And happy birthday to you, Nayla iNsyirah. 

3 comments:

  1. Wah dah nak setahun dah Nayla. Tak lama lagi dpt adik ye. Hehe

    ReplyDelete
  2. May Allah bless you and your family ^^

    ReplyDelete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Latest pins

Subscribe