Latest Instagrams
Tuesday, January 01, 2019

HELLO 2019

Hi~ Assalamualaikum | 

2019 bermula. First page of a blank book. Have nothing to write actually. Nak bebel pun otak blur. Dalam kepala mahu makan dan terus makan. Sementara umur masih ada kan, mari la kita makan. Too much food that Aien craving right now. Sushi, steamboat yang actually terbayang sup tom yam yang panas dihirup bersama daging bakar dibalut dengan daun salad. Wow! Marvelous gitu feeling. Sayangnya, che abe Aien yakni Tuan Izwan tak mahu masuk Seoul Garden. Nak makan kat Meletop, takut membazir. Sama je fungsi dia dengan Seoul Garden. Bwahaha Meletop sedap makan ramai-ramai dan dengan mereka yang suka makan. Masa kerja dengan Taska dulu, dorang pernah buat majlis makan-makan kat Meletop, Taman Teratai. Masa tu Aien dah 6 bulan kot. Mengah kau nak makan! Ikut kan nafsu nak sumbat lagi. Tapi daya ibu mengandung ni sikit-sikit isi tapi cepat lapar. haha 

Hari tu, try beli daging. Unfortunely, daging dia sangat tak empuk bila dah disangai. Nak kata salah potong, Aien potong sikit ja. Dan betol tentang urat dah pun. Beli daun salad, sejambak tu, boleh habis sorang. Wow, marvelous! Nampak tak cravingnya masih tersangkut di situ. 

I miss my sista~ dorang sangat support member suka makan, janji kena chia. Haa~ laju deme makan. Buku pink pun belom buat lagi. Takut kena bebel dengan nurse sebab jarak dekat la sangat. This is unplanned the plan. Haa~ actually bila dah breastfeed, Aien ingat it's okay la tak datang period, sekali.. Selera makan terabur. Nasi campur (nasi berlauk) tak nak masuk, air masak minum muntah. Haa~ simptom yang sama dengan Nayla dulu. Tapi dia, craving makan dulu dan sensitif yang amat. Bab, tak lalu semua ni, after dah buat buku pink sampai berat badan turun kau. Ni pun turun jugak berat badan. Dapat la balik berat Aien masa sebelom ngandung Nayla. Tapi, tapi tapi.. Den lapo.. struggle is real now. Breastfeed and pregnancy. Double triple. Wow! 

I'm not to bebel about this thing  because I know some other people yang nak merasa mengandung, ada anak sendiri sejak mula kahwin sampai ntah dah lama mereka mendirikan rumah tangga still tak ada rezeki anak, Aien doakan moga 2019 ni tahun kalian. In shaa Allah mana tau. Aien sampaikan kenan pantas wa subur ni pada kalian. Aien ni dah ngikut baka Mrs. Umi Aien. Subur sangat. 😌 The unplanned plan ni, sangat sangat sangat make me shocked dan unspeak thought. Pray me well. Semoga tabah menghadapi tantrum Nayla yang telahpun bermula. Manja dia, ngada-ngada dia and struggle bawak seorang lagi insan dalam perut ni. 

Esok lusa ke minggu depan la nak p buat buku pink sebelum kena bebel dengan nurse sebab lambat pulak. 😣 Haha 

Itu je la cerita untuk 1/1/19 ni. Tahniah pada siapa yang baca sampai habis~ 




18 comments:

  1. salam tahun baru 2019. happy2 selalu yaa..
    semoga dipermudahkan segala urusan =)

    ReplyDelete
  2. Waaa rezeki. Alhamdulillah tahniah Aien. :)

    ReplyDelete
  3. tahniah kepada saya kerana membaca sampai habis 😂 doakan farah dan husband dikurniakan rezeki zuriat tahun ni . seronok dengar cerita psl ibu mengandung .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin.. Moga rezeki Farah dan husband pulak tahun ni. ^^ in shaa Allah rezeki tu akan datang tepat pada masanya.

      Delete
  4. Selamat tahun baru. anyway saya suka tengok blog kamu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Tahun Baru.~ Terima kasih. ^^ hehe

      Delete
  5. Selamat tahun baru 2019, Aien. Semoga segalanya dipermudahkan buat Aien.

    ReplyDelete
  6. moga dipermudahkan segala urusan kakain

    ReplyDelete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Latest pins

Subscribe