Latest Instagrams
Monday, December 03, 2018

DRAMA REVIEW: THE BEAUTY INSIDE

Hi~ Assalamualaikum 


Blur sikit nak mulakan intro December ni. A lot of thing happen. Alah~ tiap hari banyak benda berlaku. Tapi semua dalam minda dan kepala la. Selebihnya orang sekeliling je la tahu macamana. haha 

Last few weeks, Aien try nak habiskan drama ni. Adoo.. tergendala sejuta kali je nak tengok. So, here my review. 


Tajuk: The Beauty Inside 
Episod: 16 
Durasi:  59 minit
Genre: Fantasy
Pelakon: Lee Min Ki &  Seo Hyun Jin
Sinopsis: Mengisahkan tentang seorang pelakon yang dilabelkan bermasalah dan seorang chaebol yang menghidapi penyakit blind face. Drama ni adalah adaptasi dari movie pada 2015.


Ini la movienya yang di bintangi oleh Han Hyo Joo. 

Sebelum Aien bebel panjang, Aien dah tengok movienya dulu sebelum cerita dah keluar. Best, sebab Han Hyo Joo dan ada Lee Dong Wook. Sedih la jugak sebab dia try hard untuk mencintai dan berharap lelaki yang dia cintai akan kenal dia. Sedangkan kita yang pakai mekap je, tanggal mekap pun laki dah tak kenal. haha Okay, tak ada kaitan!

Aien gigihkan diri untuk tengok drama ni, sebab pelakon dia semua yang best! Lee Min Ki yang Aien rasa baru mencuri perhatian la (bagi Aien) dalam drama Because This Is My First Life dan Seo Hyun Jin yang juga baru melonjak naik walaupun dah lama dari drama Another Miss Oh. Okay, apa yang Aien nyatakan di sini adalah dari mana Aien kenal mereka. Tengok wiki dorang, dah lama jugak dorang berlakon. Cuma tak mencuri perhatian Aien la. Haha (milih jugak ni)

Bila dah agak minat tengok dorang dua, teringin la jugak nak trngok kimia antara mereka berdua ni. Fuh~ panas! Kaboom gitu. Like, sweet la jugak. Penceritaan dari drama ni lebih kurang dengan movie dia. Cuma less sad part. Kalau rasa nak sedih, tengok movie, kalau nak happy ending tengok drama. Itu je. Ha~ 

Drama, panjang sikit la cerita dia. How she get the illness, how he become blind face. How they meet each other? Yang penting friendship dorang semaikan dalam cerita ni bagus. Like, whenever your bestfriend in problem, you will make it right. Haa~ itu la watak Yoo Mi. And line up actor/actress semua bagus. Semua lawa² (of kos la) dan suami nya Geum Jan Di (BoF) Siapa kan nama dia, malasnya nak google lagi. haha 

Well, overall best! Pernah ke Aien bagi rate drama korea tak best? Yang Aien tengok semua best. Yang tak best Aien tak tengok. haha Senang! 

Okay, that's it. Till Aien watch next drama. >_=

8 comments:

  1. tak tengok lagi tapi dah ada dalam list haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. jenuh jugak nak kumpul mood nak tengok ni.. Hahah

      Delete
  2. One of the best drama Syaza tengok tahun ni. Syaza menangis sekali kalau part sedih tu. Huhu. Lepas ni nak tengok versi movie pulak ^^

    Syaza | www.syazaraihanah.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. sob sob jugak part sedih tu. tapi tak lawan sedih movie kot. ^^

      Delete
  3. Dah tengok.. memang best.. tambah bila hero muka strait je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Min Ki tu memang gitu muka di. tak pandai senyum. haha

      Delete
  4. Xdan nak layan movie skrg ni. Apatah lg drama 😂😂😂 sodihhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kadang² kita kena curi masa kejap je untuk lari dari realiti. kah~

      Delete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Latest pins

Subscribe