Latest Instagrams
Friday, November 10, 2017

Lazada Online Revolution: Shop the Universe

Hai hai assalamualaikum semua, hah~ lamanya tak buka blog ni.. rasa macam dah sebulan dah! Ceeehhh~ tau la dah masuk bulan baru, usah drama sangat boleh tak? Salam November semua!!! 

Hari ni Aien baru ada mood nak menaip untuk Lazada ni. Haiyak~ malas teramat! YA TUHAN!!! Tanpa menangis dengan lebih panjang lagi, Aien teruskan lah menulis yer. Memandangkan idea ada di kepala dan jemari tengah laju nak berlari di atas papan kekunci ni. Eh, Meraban apa tu?? Huish~~

 Soalan pertama yang WAJIB dijawab untuk menyertai contest ni is answer the question DO YOU REMEMBER YOUR FIRST PURCHASE ONLINE?? 

Of course I do remember about that thing. Masa tu Aien berusia baru 21 or 22 something la. Baru nak kenal dunia purchasing online gitu. Aien ni suka nak berbeli. Apatah lagi benda online yang menarik semuanya. -sorry I don't have any photo of them-
U olls pernah dengar Qoo10 tak? Qoo10 ni famous tau dengan barangan daripada China, Jepun, Korea dan seangkatan dengannya. Masa tu, nampak comel-comel je accessories dari dorang ni Aien try purchase jam tangan masa tu mula-mula. Alhamdulillah sampai la di tangan jam tu. Next item from Qoo10 jugak. But this time, the item didn't come to me. T^T sob sob kejap. Berkurun lamanya Aien menunggu barangan tu. tak sampai-sampai. It's take time jugak nak move on trauma beli barangan online ni. Nasib la barangan tu, tidak la seberapa mana harga dia. Aien tak ada la keciwa sangat barangan tu tak sampai, but atleast mention la kat kita balik kan.. But, Ah~ benda dah lama usahkan dikenang duhai Aien!

Next, WHAT ITEM DOWH YOU PREFER TO BUY ONLINE?

Being a housewife a much prefer to buy my groceries online. Haha Nampak pemalasnya nak keluar. Bila suami sibuk, dan diri tidak la reti nak memandu atau malas nak keluar, beli barangan dapur menjadi pilihan untuk beli online. Teringat pulak mula kawen ritu, hampir 50% barangan keperluan rumah Aien beli kat Lazada. mwahaha Apa dia? Set katil (bedframe+tilam) dan mesin basuh manual. Eh, tu je ke? Haaa, Almari dua set. Satu orang hadiahkan satu Aien beli sendiri. Hehe Pahtu Aien try beli rak IKEA kat Lazada even mahal sikit daripada harga jika pergi IKEA sendiri. Well, remember! I'm too lazy to going outside. :)

taum is next in korean, WHAT TO YOU LOVE ABOUT ONLINE SHOPPING? 

Overall, Aien dah mention kat atas what?? I'm too lazy to going outside. Sometimes, bila kita dah keluar tu, idea lain pulak sampai dalam kepala ni. Sudahnya lain dibeli. Kalau beli online pulak tinggal pilih, bayar dan tunggu sampai. Traaa~ It's magic right?? hahaha Believe me, I'm such a simple woman so, when said online shopping - it's my hobby. Scroll, choose, pay and wait! Tada~~


Lastly, soalan WAJIB jugak ni. WHICH PRODUCT DO WANT TO BUY DURING THE REVOLUTION ONLINE SALES?? 






Taraaa~ Ini lah angan-angan Aien nak beli nanti. Dah masuk favorite dah ni! Tinggal pujuk cik sheben lanja ni je lagi. Kah~ perangai duhai diri. Boleh la lepas ni niaga ais krim Malaysia untuk budak taman. Angan~

Okay guys, tanpa buang masa, mohon set alarm anda! starting 12 AM this night till 14 December THE REVOLUTION SALES is BEGIN! PEEEEEP~~~


Mana nak pergi?? Klik pada banner di bawah untuk grab your favorite things!! Cepat sebelum kehabisan stock!!





Lai lai lai,, JUALAN PANAS!! Let's us run the revolution!!! YEAHHAAA~ But, guys.. If you intrested to join the contest, do klik banner below yeah~ The more the merrier! Good luck!



8 comments:

  1. Salam singgah sini...semoga berjaya...

    ReplyDelete
  2. call me lame but i actually had my first purchase with lazada last week. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lulz~ it's not lame sis.. berhati-hati dengan online purchase.. :)

      Delete
  3. Salam singgah kekeke.
    Nak serap sikit semangat menukis entri for LAZADA.
    Kekeke. Semangat lazy going outside tuuu why so sama?? Hehe

    Apa pun all d best n good luck kak ^^

    ReplyDelete
  4. kah~~~ socialphobia maybe.. agaknya telepati kot.. :)

    ReplyDelete
  5. Wowww, besar gila nak beli tuhh ! hehee~
    Semoga murahh rezeki yaaa~ AMIN

    ReplyDelete
    Replies
    1. bwahahaha acah nak beli laaa... kalo ade rezeki lebih. :)

      Delete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Latest pins

Subscribe