Monday, November 13, 2017

Jealousy

Today I would like to write some rant of myself. After I done something for my sister, helping her with her task, I realize something. Even though I'm not good with please people, yeah~ not everyone good of it, atleast I tried to do it.

When I mean to be housewife, there a lot to think. Think. Over thinking is the bad idea when you pregnant. I tried not to, but can't avoid it. When we become other burden, think how can we help him other than being a burden.



I think of myself. I never change. I ignored people, I don't care about others. We should care either, but his my family. Why should I keep myself shut out? Please..  do change. this rant never going anywhere. please be hold yourself. 

Adeh~ padah tengok cerita sedih macam ni.  hahaha Tengok cerita apa? tu haaa~ Koe No Katachi a.k.a The Shape of Voice. Kind of depression movie and it's awesome. This week I think I'm into anime. haha Sometimes, I do change. Yeah~ last month I'm obses with watching Korea drama. And this month, I change. hehe 


Lama dah nak tengok anime tu... Tapi tak tertengok-tengok jugak. For those yang curious nak tengok, boleh tekan tajuk tu.. Aien dah sekalikan. Kalau tak dapat, tengok la di 9anime.com , taip Koe No Katachi. 😊 

Here... I pinned up some quotes dari movie tu...



Nishiyama Shoko seorang yang cacat pendengaran yang berpindah ke sekolah Ishida Sho-chan (I forgor his name already). Yang jadi highlight cerita ni apabila Ishida Sho-kun selalu buli Nishiyama Shoko ni sampai dia dibuli balik  Dia punya give up dengan hidup dia, sampai mark date dia pilih untuk suicide. Once mak dia tahu, dia make a promise dengan mak dia yang dia takkan bunuh diri. 


Bila Ishida Sho-kun sekolah menengah, dia punya takut nak angkat muka tengok orang lain. Sebab dia kehilangan maksud seorang kawan tu. Dia rasa dia jahat sangat. Teruk kan society macam tu. Well, benda macam ni actually happen around us, tapi macam biasa sesi kecam mengecam ni sadis till the end of the world agaknya. 


Last sekali, we should learn to be thankful and grateful. Alhamdulillah for all nikmat yang Allah dah berikan pada kita. Lengkap segala-galanya. Sometimes kita kena selalu ingatkan diri kita, be grateful and thankful. #alhamdulillah. 😊 

Till we meet again..  Jaanee~ 😘





6 comments:

  1. lama gilerr tak layan anime ni...
    kalau tak dulu, penuh dengan buku anime

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan... sis pun baru nak layan sebab ada mood. kalau tak, jadi pekasam jugak tu nak layan. :D

      Delete
  2. thanks bg link, dah lama nk tgk tp x tahu nk tgk kat mana XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok laaa... and you never regret it and learn something. Enjoy~

      Delete
  3. Replies
    1. yeay~~~ geng yg xpndai nak membesa.. haha ^^

      Delete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Instagram

Pinterest