Sunday, January 29, 2017

......

Assalamualaikum wbt
As you guys can see... yep! tak salah pun. Memang tetiba rasa nak menaip rasa hati yang sedih apabila terindu dengan kawan-kawan di sana. 

Teringat si dia yang tak bagi Aien untuk join dorang disebabkan satu peristiwa tu. Sedih. Deep inside it's so sedih. Why? 

Pernah tak something bad happen yang actually it's come from you and you decide to lie about it just because you know he will mad to you? 

Aien pernah terdetik dulu, I don't like lelaki yang treat me like a bullsh*t and they give a reason just because they love you? 

Seriously, till know I just don't get it why a man abuse a woman when they say that woman is their lover?

Just duh~

Hanya nak menyuarakan kesedihan hati ni. Rindu dengan geng KUSMA, dengan mereka yag bergelar teman. Takkan semata dah jadi isteri orang terus cut semua? I just good to cut people out you know. Just try it. 

I just want to spend my last time with them. before I get serious with the marriage life.. It not I don't get serious now, I just want to.... before become officially alumni of Kolej Universiti Islam Melaka. 


TT

Wednesday, January 11, 2017

STEP 2: Manage of everything

Fuh~ hai hai semuanya.. 
It's been a long time since last entry kan? 

Selamat tahun baru semua. 
Apa khabar tahun baru anda? 
Harap semua baik-baik saja seperti yang dirancang. Jika tak, anggap ia adalah ujian untuk anda, dan ujian untuk hamba-hamba yang disayangiNya. 

Amboi, Aien ni... berceramah tahun baru yer.. 

Well, excited akhirnya punya waktu untuk tulis entry ni. 

Since the title make me more excited and nervous in the same time, so.. continue...


Wow.. lagi sebulan pejam celik untuk my big day.. ehem~ 

Lepas ikut kursus pra perkahwinan pada 27 & 28 Disember tahun lalu, Aien proceed dengan dokumen. Bila dokumen dah selesai, boleh saja settlekan benda lain. 

Demi tahun baru yang semakin tinggi harga barang, Aien decide untuk semua Do It Yourself thing. hehe 
Dari hantaran, ke pelamin, ke rewang nya semua sendiri. Alhamdulillah thanks for parents and adik beradik yang faham even kami tak dapat berkumpul sama. 

Bila sorang di sana, sorang di sini, semua rasa macam... serabutnya. Tapi, alhamdulillah dipermudahkan segala urusan. Harap semuanya mudah sehingga majlis nanti. 

Lagi sebulan, Oh My Allah~ hahaha 

kbai. 

masih banyak jugak nak kena fikir ni, memandangkan Aien susah sangat nak bergerak sendiri. Semua nak kena tunggu driver. Semua orang busy.. Adeh~ tu satu hal jugak.. 

tu je nak bebel pada 11.1.17 ni.. 

Start counting.. 

till the day.. 


Kalau ada kawan-kawan blogger yang dekat Miri, pm la sis kalau nak datang yer.. :P

In syaa Allah.. sis layan. hehe

kbai..