Monday, March 28, 2016

SEGMEN: Auto Blogger Malaysia

[click banner to join]

-TILL WE MEET AGAIN-

Thursday, March 24, 2016

BROGA HILLS~ Here we Are

Setelah berehat dengan cuaca yang tidak menentu, aien akhirnya mengadap blog ni. Fuh~ berabuk jugak. Geng~ awak semua busy yek?

Tak pe. Moga kalian sihat selalu yek. Jaga diri dalam keadaan cuaca yang tak menentu.

Kali ni, aien nak update tentang Bukit Broga.

Dua hari lepas, aien and the geng panjat Bukit Broga memandangkan tengah cuti midsem. Syiok sangat! haha first time hiking kot. haha

Teruk kan aien? semua benda baru first time, habis selama ni hidup buat apa? haha Tak thrill langsung!

Meh~ dengar aien story.


Ni la muka-muka yang turut serta. 

Perjalanan kami bermula jam 3 pagi gerak daripada Kuala Sungai Baru, Melaka. Memandangkan semalam celebrate birthday boy, memasing pakat tak cukup rehat even deme yang bawak kereta. Ado~ kami konvoi tiga buah kereta dari Melaka. 

Sampai di Beranang, kami singgah rumah kawan yang akan jadi direction untuk panjat jam 5 pagi. Rehat sekejap sementara tunggu subuh. Plan nak naik sebelum subuh, tapi sekadar plan semata. haha

Lepas subuh, baru kami panjat. Tu pun warm up sekejap terus panjat. Sepatutnya ada 10 orang, sorang dah terkancus half way. Paksa send dia turun sebab risau dia push over herself, sampai atas tak ada siapa nak bawak dia turun. 

Sebab semua tak cukup rehatnya, Semua naik slow-slow. No rushing. Ala, nak kejar siapa entah kat atas tu. Haha Lagipun, hari mendung je. Sedap la jugak nak naik. 

Nasib tak curam. Team mate ni jugak pernah naik Gunung Dato' sebelum ni, dorang cakap lagi curam. Sudah la masa tu dorang naik hujan, turun tu memang mencabar. Selalunya lelaki tension naik ngan pompuan sebab slow. haha

Hampir jam 9 kot kami sampai kat atas. Ingatkan dah tak nak naik puncak, sebab sakit kaki. T^T rehat 15 minit kat batu besar, lunjurkan kaki.. Tunggu dua orang yang hantar sorang tadi tak kunjung tiba. Aien gigih naik sendiri. 


Mereka dulu yang sampai ke puncak yang tak berapa nak puncak. At least, okay~ 

Sakan la deme ber-welfie. Rupanya ramai jugak kat atas ni. 


Setengah jam kemudian, aien sampai jugak~ nampak tu muka penat habis. Habis jugak sebotol air aien bawak tu. 

Lepaskan lelah. Habiskan masa dengan selfie. Siap hujan lagi kat atas tu. Dengan kabus yang, masya Allah canteknya.. Subhanaa Allah la. Macam dragonball punya awan tu.. 
Broga hills telah berjaya ditawan! Yeah~ Muka puas hati~

Turun bawah dalam jam 10 lebih sebab risau hujan lebat. Kang basah semua. Cadangkan nak mandi air terjun Sungai Petkala, ke hape,... tapi dengar ada virus kencing tikus, kami semua terus lepak kat rumah kawan kat Beranang je. 
Tu je la planningnya. haha 

Acah-acah nak pegi Istana Seri Menanti, tapi tutup pulak dah. haha

Muka sedih ke tu? 




Yang ni~ tak perasan bila masa tuan punya cam ni snap! hampeh! 

Okay. Sekian saja cerita aien. 

haha boring kan~ in syaa Allah lain kali aien cerita lebih menarik. hehe



Lanje satu feveret gambo untuk hari itu:


Sunday, March 20, 2016

Get To Know Me


Haa~ tu dia bila bermadah pujangga di hujung minggu. 

Lama dah tak rasa hujung minggu yang santai gini. hihihi As you guys know, minggu ni official aien dan cuti, so hohoho blog ini bakal dihantui dengan entry yang beribu riban. Ecehwah~ sekali tengok satu pun payah-payah na~ 

Pagi ni tadi, aien bukak blog tengok shoutbox, tengok ramai yang tagged aien. Ramai? dua orang ja. But, somehow glad la kan sebab ada orang ingat aien ni.. T^T

Ah~ sudah la. Jangan nak bebel panjang buat je apa yang patut. 

Aien nak buat ni~ haa~ dari title ngan gambo, kome mesti tau kan apa aien nak buat. First of all, thanx for my dearest IGS yang tagged. Katanya dia ditagged oleh beautiful blogger. So, jom kita relay segmen tagging ni~ haha

Nak kenal IGS pulak? klik SINI okay. 


Waa~ ada 30 soalan? hurm... okay.. let's see how long I will take for do this entry. Start: 0817. Go!


1. Name 
Nur Khafisah Binti Ashadi. I have a lot of nickname. Family called Nur, friend older or stranger called me Khafisah, fisah or more close called me pishang.  Currently, I used my pena name AIENIENKA. 

2. Age 
  In Masihi calendar I am 26 to be. But, in Hijri calendar I already 26. :p 

3. Best friend 
  hurm, hard question. A lot of them, because everyone is my best friend. But there are two of them are the best of the best. 


4. Relationship status 
Teman tapi mesra. 

5. Piercing I have 
earring. Habis tu takkan hidung lak kan? haha

6. Piercing I want 
 Cukup dah satu tu. 

7. Tattoo I have 
  No. I haven't. 

8. Tattoo I want 
err... a butterfly tapi angan-angan je kan. #jgnkecamsy

9. Favourite blog 
nak copy ayat IGS la.. Di mana ada -aienie- di shoutbox and comment anda, anda adalah feveret saya. ;p

10. The meaning behind my URL 
of course  my pen name. Story behind that name, dah cite ritu tapi label tu berjela pulak. 

11. Favourite band at the moment 
One Direction, Lifehouse. :D

12. Favourite movie 
Twilight (all series), Harry Potter (all chapter), The Notebook, PS: I Love You, Avatar, err... banyak la.. 

13. A fact about my personality - ................ 

14. What I hate most about myself 
hot-tempered, bad mouth, over-react, 

15. What I love most about myself 
 ................ a good listener. :D

16. What I want to be when I'm older
bagi kesenangan pada orang

17. Idea of perfect date
Just hang out together, kat tepi pantai, termenung sambil layan~ 

18. Things I hate most
pun banyak kalo nak dilistkan

19. Weakness
Tanam tebu tepi bibir

20. Phobia

21. What I hate most at school
I love school

22. Things I find attractive in guys
fatherhood sense. ^^

23. Biggest turn on?
........

24. Biggest turn off? 
.......

25. A random fact I know
People do talking, but hard tp do it

26. A quotes I love my life on
Don't look back, you never going that way. 

27. Something I need to get off my chest
A fluid in my throat that make my voice gone. -sakit tekak- sore ilang, batuk xleh nak tdo. 

28. A description of the person I hate and why I hate them
urm.... siapa yek? tak ada kot. tak terfikir siapa. 

29. The last time I cried and why? 
last weekend, in camp. because someone make me cried. 

30. Look or personality?
both. But prefer personality. cause douche bag had a good face but not the attitude, but a humble person can care about look. :D ye ke? 

--------------------------------------------------------------------------

Tagging?? 

Siapa berminat sila la jawab.. spread the good thing. 

hohoho sudahnya aien mengambil masa sehari kot nak buat benda ni. Ado~ Done menjawab 0617 

-SEE YOU AGAIN-




Thursday, March 17, 2016

MY 2ND CAMP: kejurulatihan siri VI KUSMA

Akhirnya, 

Aien ada kesempatan nak update tentang camp. Yuhuu~ today is officially dah cuti midsem even tak dibenarkan balik lagi, hari ni dah boleh start mereput di asrama. :D

Makannya, Aien amek la kesempatan untuk story mory dengan korang, pasal kem aien pegi minggu lpas. 

First of all, thanx Aien ucapkan pada bff Aien yang ajak Aien pegi kem tu. suka suka sangat~ 

kem ni dibuat di Kem Benteng Negara Sg. Rambai, Jasin, Melaka. Dua jam daripada kolej kami. 
Walaupun baru siri ke-6 tapi, serius kem ni masyuk habis tapi sayang Aien dah berada di tahun akhir, so tahun depan nak join tu.. macam, sedih pulak. 

Kem ini dihadiri seramai 45 peserta yang diiringi dengan lebih 20 orang exco dan ditambah pula dengan 7 orang fasilitator. Haa~ tambah tolak campur bahagi, lebih kurang dua bas jugak la kami pegi. 
Perjalanan di mulakan selepas solat Jumaat, lebih kurang jam 3 petang. Kami sampai di lokasi kem sekitar jam 5.45 macam tu. Tu pun siap sesat lagi. Haha sebab kem dia, betul-betul dalam kampung, berhadapan dengan sawah. 

Sampai je, terus solat asar dan usai solat asar kami dberikan taklimat sebelum dilepaskan untuk memasang khemah tempat rehat kami. Waa~ first time aien tido dalam khemah sepanjang aien hidup ni. Haha jangan cakap aien orang bandar, cumanya tak ada peluang nak join kem macam ni. :p

Satu lagi kelebihan kem ni, kami peserta diberi makan macam budak-budak PLKN pulak. Jam 8 sarapan, jam 10 makan pagi, jam 12 makan tengahari, jam 6 makan malam, jam 10 supper. Haa~ tu dia... penuh dengan makan ja. Haha tapi, tak kisah janji kenyang. Alhamdulillah. 

okay. Back to tentatif. 
Lepas dah siap pasang khemah, kami makan malam terlebih dahulu sebelum bersiap untuk solat maghrib. Ke maghrib dulu baru solat? ntah. Dah tak ingat dah. Lepas maghrib ada tazkirah maghrib yang diberikan oleh Exco Dakwah a.k.a Jijo. 

One more info, Kelab Urusetia Sumber Manusia a.k.a KUSMA ni comel sangat. Mereka tak ada pakai nama betul antara mereka. Memasing pakai nama timangan. Comel je kan? Dah macam adik beradik pulak kan. Rasa ukhwah antara diaorang tu rapat sangat. Tapi no no no ... batas2 still dalam syariat lagi. So, rapat-rapat macamana pun, ikhtilat tu masih lagi dijaga. 

Lepas isya', kami start dengan LDK pertama. Kem ni telah menjemput Cikgu Aidil a.k.a Encik Syahril selaku jurulatih. Best! Sporting! Haa~ sume yang positif tu la ada kat dia. :)

Masa LDk ni antara kitaorang diuji untuk mendengar arahan. memang macam anak itik dengan anak ayam la masa tu. Haha lagipun, ice breaking kan. Macam tu la dia. Awkward-awkward pun kena jugak bergerak. no more shy shy cat. 
Masa ni, rasa macam..  haa~ best modul ni. Secara tak langsung kita jadi peramah la pulak. Siap kena buat trademark lagi. And dari sini, Aien realize satu kelebihan aien. :) 

Okay. Lebih kurang dua jam gitu ice breaking kami supper, sebelum rehat sekejap kot. Sebab tepat jam 12 tengah malam, aktiviti night walk bermula. Yang tak bestnye, kasut aien jadi buaya dulu sebelum tu. Tension petala kelapan. nasib si Sarah ni ada bawak kasut extra. I mean kasut getah tu. Dah la saiz dia besar, aien ni macam bebudak nyer saiz, masa night walk tu habis berterabur arahan yang patut disimpan elok-elok dalam kepala. Sudahnya, aien ending di salah check point masa night walk. 
Sedih, sebabkan satu masalah habis aien punya otak serabut. Masa tu marah kat diri sendiri pun ada jugak. Kenapa kenapa kenapa? Maka, bila mood pompuan yang kejap high, kejap low ni, jadi la queen of crying haha 
Lawak. Tapi amek sebagai pengajaran, kan ? Pengalaman ada cikgu yang terbaik. 

Selesai night walk.. dalam jam 2 macam tu, kami pun diberi masa berehat. Alhamdulillah tido dalam khemah lagi enak tidonya dari dalam hutan. Haha 

-DAY 2-

hari kedua kami banyak menghabiskan masa dengan ceramah kepimpinan dan juga latihan dalam kumpulan a.k.a LDK . Macam-macam benda baru aien belajar. Seronok sangat~
Dalam hati, alhamdulillah dapat lagi ilmu baru. tapi  yang tak bestnye.. disebabkan satu LDK ni, aien menangis macam nak rak. Sampai bengkak mata dikerjakan oleh ada seorang exco tu. Dah nama pun mood swing, adoyai~ sabar je la kan.

Selepas asar baru macam up sikit. Yeay~ explore race. Ada 4 check point. Pertama sekali mengayuh basikal, kedua  water confident, ketiga berkayak, keempat tangkap ikan keli. Best kan? Senang? Senang la jugak. memang pengalaman habis la.

Lagi-lagi water confident dengan tangkap ikan keli. Sebabnya, water confident inside paya a.k.a tasik ikan keli pulak of course lumpur. Masa tu rasa elok je skin sebab main lumpur. Haha

Kalo kayak, aien dah puas main dalam Kem Survival tahun lepas, kiranya refresh balik la kan.
basikal pulak, dalam group aien, aien je tak naik sebab basikal dia tinggi. Tahun lepas jugak, aien pernah jatuh basikal sampai lebam+koyak lutut ni. Adeh~ manja kan? Thnx la pada ahli kumpulan aien, diaorang yang bersungguh kayuh basikal selama 20 minit. Haa~ actually, semua check point ni 20 minit. tapi, yang rasa sengsara gila kat kayuh ni sebab satu pusing baru berapa saat. Aien je la jadi tukang sorak kat mike yang dah kayuh sampai cabut kaki.

Dah habis semua, kami diberikan masa sekejap je untuk bersihkan diri. Ado~  masa ni yang xbrapa bestnye sebab kena kerah jugak siap dalam beberape minit sedangkan lumpur+daki-daki paya kat baju ngan kat badan tu payah nak hilang. masa ni panas jugak la.  tapi, siapa la kita nak bangkak exco.redha wa pasrah je la.

Lepas maghrib makan malam, lepas tu rehat kejap sambil menanti isya'. Memang collapse habis semua. Yela. Sebab water confident kan. Main air memang cepat ngantuk.
 Malam tu program kami refleksi hidup. Haa~ masa tu la.. sambung lagi nangis. aien memang dah xdapat nak nangis sebab nangis sampai tertdo kang kat situ. sebelum masuk tdo, kami diagihkan baju kem untuk sesi pengambaran waktu majlis penutupan tu.
Semua pakat tido lena, aien la terutamanya tak sedar langsung sampai jam 3.45 pagi bangun untuk qiamullail.

-DAY 3-

hari terakhir ni,semua dah ingat nak balik. Haha lepas subuh, senaman aerobik, lepas tu makan. Lepas makan ada sukaneka sikit. Sukaneka menguji kesabaran seorang pemimpin. haa~ tu dia. Sukaneka sampai jam 11. Ngantok la kena jemur tengah panas. Tapi, bertabah sebab tak lagi habis.haha

Pahtu  sementara tunggu tetamu kehormat, kami buat latihan untuk lagu tema. Waa~ masih terbayang lagi dalam kepala aien ni suasana tu.
Lepas majlis penutupan, makan tengahari terakhir sebelum balik. Waa~ sedih dah. Lepas ni even satu kolej, susah nak move on dari geng kem ni. lepas zohor sementara lak tunggu bas kolej sampai, kami kemas-kemas la apa yang patut..  :D

Jam 3 jugak kami gerak balik. Sepanjang perjalanan balik semua peserta pingsan kepenatan. Satu pengalaman yang menarik dan gembira. maka, tamat sudah kem kejurulatihan siri keVI KUsMa.

nah, aien lanje sikit gambo..


Gambar keseluruhan peserta, exco, fasi bersama dengan TNC kolej sebagai perasmi majlis penutupan. 


Si dia ni, satu group dari kem survival ritu, jumpa lagi kem ni pun satu group. jodoh ke ni? 


Bila group nak bergambar, ade je yang nak mencelah. Haha


selesai je majlis penutupan, yeah~ selfie, welfie~


last gambar group bila dah sampai KUIM. T^T nanti  jumpa tu tegur la. 


Bff saya~ kami tiga serangkai paling comel masa kem. Mohon jeles yer.. 


Gambo masa sukaneka terakhir. 


Team mate khemah. Ni kem kedua kami berlima sama. :)

Tu je la entry aien pasal kem ni. Sekian. 
PS: gambo ni je yang ada dalam handphone aien. :( 


Okay. Sampai ketemu lagi. Haa~ by the way, awal April nanti aien , in syaa Allah akan join lagi satu kem survival kerjasama KUSMA,PSTD & JPAM KUIM. Yeah~ mohon sedia mental fizikal semua ya~ 







Wednesday, March 16, 2016

76/366: Diary of 3rd week of the March



Fuh~ penat aien balik dari kem, and this week been so busy sebab next week cuti midsem. Yeay~ 

Hai hai assalamualaikum peace upon you everyone. 

Haa~ tu dia. Intro berjela. 

Manakan xnye. Rindu dengan geng blogger dengan seekers yang keep singgah kat blog picisan ni. :D 

aien janji nak apdet pasal kem ritu kan? 

Hurm.. maybe weekend nanti kot baru dapat sebabnya aien betol-betol tak ada masa free. T^T 

Sedih tau. Orang sume sibuk tarik kelas ke atas-atas konon  nak balik awal, sudahnya kat asrama cuti kena beku sebab nak 'pagar' asrama. Allahu~ 

K sini aien gelak jahat. Pade dengan mu mung~ mwahaha 

Ado.. 

Susah hati aien bila dah berjanji hadiah masih tak dapat nak proceed. Sedih. Sedih. 

Sorry kak hani dengan kak penselduabee. 
memang busy sangat2. T^T 

Pahtu next week dah cuti baru ada masa. Sorry. >…<

Minggu depan tu la nak buat sume benda. ALLAHU~ miserable nye la. 

Dah tu..  

Okay. Esok kelas kol 8. Hari ni aien saja nak cerita tentang planning aien yang moga dapat dilaksanakan. 

*^O^* 

Okay
In syaa Allah panjang umo sampai ketemu. 

-SEE YOU AGAIN-

Saturday, March 12, 2016

Who is your bias by SARAH



okay. Aien ditag oleh adik syomel ni. Yang mana beliau telah ditag oleh chingu-nya. Eh~ macam bunyi penyakit pulak. Boleh baca apa siapa dia punya favorite SINI

RULES
◆5 Fav Boys Group
◆5 Fav Girls Group
◆10 Bias
◆ reason why you love your ultimate bias
◆ add the banner to your entry
◆ Tag 2 more kpoppers so they can answer this
◆ can update in english or malay

So, I'm gonna answer this with long expression. BECAUSE
actually I don't have any bias. I love kpop because the music. But, I'll answer this will all my heart. ♥ 

A) VIXX, U-KISS, Beast, BTS, Big Bang

B) A-pink, Sistar, 2ne1, Dasoni (Hani& Solji), dont know who....  T^T

C) 1. Leo - I just stalk him few months. And I just want to meet someone like him. :) 

2. Kris Wu Yifan (is this count?) 
3. Hongbin VIXX
4. JIN BTS
5. Jungkook BTS
6. Kim Jae Joong
7. 8. 9. 10. and I don't know any else :D


Two my beloved kpoppers chingu.. 


P/S: I really don't have any bias really. If I listening to music I choose based on my taste. If I watch variety show, I choose which is most interesting, If I stalk to idols, that mean... I love to see their personality but not to be my bias. Haha 

So, enjoy reading. 





Thursday, March 10, 2016

70/366 - The memories you can't forget



Alhamdulillah kembali dengan rasa yang berkecamuk. Nobody want it to be like this. Missing everyone is the hardest part ever. When, you think you don't need anyone, actually their is the reason why you lived. 

Alhamdulillah again, because today I'm living with the greatest memories ever. In syaa Allah. Somehow the greatest memories make me missing my family. Ah~

La tahzan duhai hati. 

Dengan semua benda yang dirancang hampir ke laut, macamana nak wake up again and repeat the same process? 

I'm not gonna make you cry because my sadness, but I want to share with you guys the thought that means to everyone. 


love, the feeling that you can't ever change it. Kalau sekali dah cinta dan sayang, sebarang cacat cela jadi flawless. 

Ha~ jangan ingat muka je boleh flawless. adeh~ tak best la nak taip ni dengan sedih. Minggu ni terlebih emo pulak. 

Al-kisah semalam jalan-jalan p rumah member kelas which I tak pernah buat pun. Biasa aien ni shy shy cat nak join p rumah kawan-kawan. Sebab segan tahu. Tapi, semalam first time la jugak p rumah kawan kelas yang namja, pergh~ mak ayah dia sportig giler. Rasa macam nak pulak bawak kengkawan p Sarawak. haha

Parents member namja ni tadi, ada menantu kerja kat Politeknik Kuching, So dengan erti kata lain, dorang semua dah pergi Sarawak la. So, tak de la awkward sangat kan. Siap suh kami stay untuk jamah makan malam even sebenarnya kami rushing nak balik ke kolej ada meeting. 

The adventure was awesome.  Aien glad yang aien ikut dorang semalam. haha 

First planning nya nak pergi Hospital Melaka ja, sebab anak buah kawan masuk hospital sebab ada jangkitan kuman dalam paru-paru, alhamdulillah lepas kami datag tu, dia dah boleh discharged. Tapi serius budak tu, named Aisya tak macam orang sakit pun. Happy je walau grumpy sikit. Tak selesa kot. Habis Hospital Melaka tu kitaorang gilir-gilir bawak dia tawaf. haha

Lepas  dah selesai solat zohor, kami bergerak ke Rembau most wanted yo.. Sebab si driver nak balik sat amek barang. Adoyai.. Part ni la lawak giler. haha 

Tak jadi nak nangis bila ingat benda lawak ni. Which remind me, haa~ tu la semalam gelak puas-puas. Hari ni bersedih la kejap. Allah nak remind la tu. huhu

So, sudahnya kitaorang sampai di perjumpaan kem Kejurulatihan VI jam 10 malam. Dah nak habis dah pun. haha 

Okay, aien just nak cakap yang ni je post Aien untuk minggu ni cause this week were very busy actually. I got two assignment with next weekend dateline, And weekend I've got Kem. So, next week, Aien akan story kat korang how my experience will be like. Korang boleh baca la kat sini pengalaman pertama Aien join SURVIVAL CAMP .  Lawak~ plus memorable. 

Okay. that's all. 

-SEE YOU AGAIN-

Sunday, March 06, 2016

Saturday, March 05, 2016

65/366: Penantian satu penyiksaan


Yeah~ aien back! 

Bunyi macam ramai je menunggu entry baru. bluek! 

Tengok tajuk, pergh~ depress giler. Petala kelapan tau depress dia, but it's not about waiting for namja chingu or something like that, it's bout my feedback from the company I applied for practical. It's hurt to waiting with some other friend get accepted, and the other get rejected. Not once, but twice! On her birthday pulak tu. Yadoi~ kesian pulak aien dengan dia. Be strong dear~ 

Nak telefon segan, sebab ritu dah kol. Selasa ni nak kol lagi. Hope la dapat. aien mati-mati don't want too practical kat JAIS. Andwae!!! ndak ku mahu bah. 

So, far yang dapat semua daripada Jabatan Agama. Huwaaa~ memang ndak la kan. 

Refresh balik. 

Aien ni di tahun ketiga untuk Dip. Pengajian Islam dengan Pembangunan Sumber Manusia. But, oour short form is DPSM. not DPIPSM kan? 

Huwa~ bak kata lecturer aien, 

"Korang ni budak HR. You are suppose to learn more about HR. Not about dakwah. Yeah~ indeed dakwah is penting, but boleh twist kan kat situ.." 

Sepanjang 5 semester sebagai student HR, baru sem ni la kami belajar tentang HR tau. Tu yang blur-blur la semua nak hadam english lagi apa semua. Memang ngantuk la kan. 

But, aien tak kisah la. Mana-mana pun boleh. In syaa Allah aien, nanti-nanti adalah rezeki tu. Kot Allah nak suruh awak tu memang kat JAIS kan. Huwaaa~ Jebal~ andwae.... 

Dah la bulan puasa pulak tu praktikal, mati la mak nak... 

Nak sob sob sendiri dulu la. 

bai.

-SEE YOU AGAIN-

Wednesday, March 02, 2016

Giveaway Triplet by Wanie Seuk

 

Hai hai hai... jumpa lagi di pagi 2 March. 

Waa~ kali ni aien nak ajak korang sume join giveaway cute yg dianjurkan oleh tuan cute ni. Hahaha

Jom la korang join. Aien secara rasminya menjadi sponsor along with others blogger. 

Ala~ comel2 kan diri anda yang sedia comel  tu untuk join. Cepat! Aien paksa ni. Haha

Kena jawab teka-teki yer. 

Siapa antara Daehan, Minguk atau Mansae feveret korang? 

For aien, Daehan sebab dia comel, pandai, matured. Sebab dia abang. Hihihi comel sangat dia. Love his personalities. 

and of the word, 

-CLICK BANNER FOR JOIN- 


Tuesday, March 01, 2016

60/366: 29 February see you next 4 years...


Sambil-sambil tengah study untuk subjek esok, Etika dan Moral, aien sempat berjalan malam di blog kawan-kawan. wah~ meriahnya la blog deme. aien ni ubah blog aien ni hujung tahun la gamaknya. Hanya mampu tukar lagu je la. 

Siapa yang selalu singgah might perasan yang aien suka tukar lagu. haha depends on mood aien masa nak tukar tu. But, selebihnya aien choose untuk tidak mengejutkan fans aien dengan lagu yang gugur jantung jemah. haha


Currently, aien tengah dengar 21 pilots. Sound nice tho'. but somehow heavy. hurm... 

actually, entry ni ditulis pada 29 Feb, tapi terleka dengan pencarian bahan study.. terlupa nak habiskan menaip. hahaha

al-maklum la, aien ni pelupa orangnya. lulz~

Nak kisah pada kome sebenarnya di sebuah negara Eropah kalau tak silap, membenarkan wanitanya melamar lelaki pada tarikh ni. 

Haa~ just nak tnya, ada sesiapa tak yang kena lamar/melamar hari ni? 

K. 

aien nak moving on. It's march already. yeah... 

seram lagi dua bulan final. Lagi tiga bulan praktikal. T^T

sob sob la kejap. 

-SEE YOU AGAIN-