Sunday, October 09, 2016

Vacation

Assalamualaikum and hai hai hai

Wow~ happy semacam je kan.. hehe cuti midsem is coming!!! actually dah come and it passed a week. haa~

yeah~ alhamdulillah cuti kali ni Aien p bercuti dengan adik Aien. Thanks adik belanja kakakmu ini. muahciked~ :p

Selesai Program Hari Sukan Tahunan bersama SK Paroi, Seremban rabu lalu, Aien terus ke KLIA2 dengan bantuan kawan terchenta. Actually dia dropped us at TBS je sebab tak sama way, but it's okay.

Terus beli tiket ke KLIA2 jam 7 petang. Sementara tunggu jam 7 tu, nasib ada kawan yang lain nak balik JB, ada la jugak peneman. tak ada la loner sangat berjalan sorang-sorang.

Jam 7 gerak ke KLIA2, dengan menaiki bas. Price from TBS - KLIA2 is RM10. okay kan? Berbanding dengan KLIA Express yang sangat express. hehe

Sampai jam 8 jugak la di KLIA2, Aien spend time waiting for my sister yang touchdown jam 11.20 malam tu at surau berdepan dengan Capsule Hotel. Wow~ mengoda betul hotel tu. Comel je. Price pun mesti comel kan? :]

Bermula perjalanan kami, bila my sister selamat touchdown. Kesian dia. Dalam tak sehat tu la dia berjalan. Comel je adik aku sorang ni. Maka, untuk itu, dia mesti rehat secukupnya. Sebab tu la orang selalu cakap, bukan semua orang boleh travel selalu. Kadang-kadang badan kita refuse untuk cooperation dengan situasi yang kita mahukan.

Dengan lafaz bismillah, kami memulakan perjalanan dengan ke KL Sentral. Lama dah tak pergi KL sentral ni. KLIA2-KL Sentral RM 11/person. Tambah RM1 dari TBS tadi. hehe

Sampai KL Sentral yang Aien ingatkan penuh la jugak dengan orang tu, dalam jam 12 lebih jugak. mangai sunyinya. Mana KL Sentral yang busy tu? aha~ konfius jap. Jadi gelabah sebab dah lama dah tak jejak. Tanya la Tripadvisor mana hotel yang dekat dan murah. Dia bagi Metro Hotel yang terletak di belakang NU Sentral, price per night is RM 130 + deposit RM20 .. ehem? murah ke tu? tak apa la. Tengok Hotel lagi satu. MY Hotel yang agak menarik jugak la design dia. Tanya punya tanya kali ni RM100 + RM 30 deposit. hurm? Disebabkan dah lewat malam, just grab the one cheaper yang tak berapa nak cheaper sangat. Nasib bilik dia comfortable and sesuai dengan price dia. Service pun okay even tengah malam. Aien bagi 4 bintang kat review MY Hotel di Tripadvisor. hehe

Dapatkan rehat sebab memandangkan Aien jugak penat dari program, dan tak ada rehat langsung. So, malam pun berlalu.

Day one will continue after holiday. Bai bai~

4 comments:

  1. came here,and follow btw saya dah klik nuffnang awak..

    blog saya : nfhuzairi.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. thnx dear.. akan ku singgah blog mu~

    ReplyDelete
  3. Bila lewat malam agak payah juga nak cari hotel kan..
    Apa pun selamat berehat Aien..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu pun cari guna tripadvisor kak~ hehe

      Delete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Instagram

Pinterest