Tuesday, October 04, 2016

Tragedi Oktober

Salam Maal Hijrah semuanya..

Alhamdulillah dipanjangkan umo untuk hidup lagi pada hari ini, dalam rahmat dan nikmatnya. 

Amboi cik Aien, berjela ucapan... 

Hamba datang ke mari nak menceritakan betapa laranya hati.. 

Selepas kejadian, 29.09 yang dikejutkan dengan kejutan yang sangat terkejut, aien tak sangka perginya dia membuat aien berfikir sejuta kali. 

"Kalau betul dia kawan kamu, kenapa dia buat kamu macama tu?"

"Eh, kalau kawan dia sedar di mana tempat dia."

Macam-macam Aien dengar tiap kali aien bercerita tentang si kawan ini. Aien berkawan dengan dia, bergado dengan dia, over all semua penah la. Lumrah berkawan. Tiada siapa yang akan puaskan hati kita. Tapi, di sebabkan encik hati juga bercakap perkara yang sama, aien tergamam. Speechless. 

Macamana ni? apa nak buat? takkan la nak drop je friendship ni? 

Kelu sekejap tiap kali berhadapan dengan namanya kawan ni. hurm

Buntunya aien tu,  sampai aien rasa macam tak guna aku sebagai kawan.. 


Mohon pandangan please? 

Kisahnya begini, kawan ni muda dari aien, dalam kitaorang berkawan, adat la terkasar bahasa, termasam muka, terkecik hati.. Secara keseluruhannya, kalo nak berkawan hati kne kental. Tapi, orang sekeliling aien, terutamanya keluarga la macam tak bagi la aien kawan dengan dia. 

ah~ dah la malas nak fikir. 

lagi berapa bulan lagi nak habis semester, pahtu masing-masing bawak haluan masing-masing.. Masa tu decide, siapa nak stay siapa nak leave.. 

Maafkan daku kerana tak dapat buat pilihan yang terbaik. pape pun keluarga is first. 

3 comments:

  1. salam , apaepun moga dipermudahlah semuanya

    ReplyDelete
  2. Betul tu.. Apa pun keluarga is first..
    mesti ada sebab kenapa family aien tak setuju dengan kawan aien tu..
    Apapun, akak doakan semoga semuanya dipermudahkan..

    ReplyDelete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Instagram

Pinterest