Sunday, May 08, 2016

Kisah RM50



Di hari ahad yang sangat menyedihkan, aien rasa lost sekejap. 

Kisah RM50 yang sukar nak diceritakan nilainya yang hilang ditelan dek zaman. 

Macamana nak cakap yang hakikat kini, duit kertas itu tiada nilainya? 

Semua orang tahu, tapi bila sebut amount sekian sekian, sekian... 

Waa~ banyaknya duit kau! 

Belanja aku wei... 

Namun, tuan empunya diri, ditelan mati mak, di luah hidup bapa. 

Macamana ni??? How?? macam tu la...

Bila tak kerja, masih bergelar student, sana sini nak sedut duit.. 

Belom masuk lagi dengan saman berjuta enam yang dek kerana perkara yang you never expect yang benda tu buat ko kena saman? 

Urgh~~

nak final dah pun.. 

tiga minggu jer lagi nur.. sabar! 

k maaf kan daku kerana luah di sini.. hehe

okay.

bai~

5 comments:

  1. huhhuhu...duit skg mmg macam air je keluar nye..
    zaman sbg pelajar ok lagi..
    but zaman permulaan nk bina kerjaya mmg mencabar..
    btw good luck utk finals

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thnx awak... memang la kawan biasa ckp utk main2 tp somehow xsedap hati bila kita ada duit dorg xde makanan. T^T

      Delete
  2. Kawan-kawan, perkataan belanja aku dah biasa diutarakan. Main2 je agaknya mereka :)

    Good luck in final exam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thnx sis~ T^T mohon ajarkan hati supaya jadi sado ni. Btw, salah reply mcg lak. Haha

      Delete
  3. good luck for your final! =)
    Biasala tu. kdg2 sesedap rasa nak mintak belanja walhal tak tau macam macam kita nak buat, benda penting nk beli. Kental kan hati je ye. =D

    ReplyDelete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~