Thursday, March 10, 2016

70/366 - The memories you can't forget



Alhamdulillah kembali dengan rasa yang berkecamuk. Nobody want it to be like this. Missing everyone is the hardest part ever. When, you think you don't need anyone, actually their is the reason why you lived. 

Alhamdulillah again, because today I'm living with the greatest memories ever. In syaa Allah. Somehow the greatest memories make me missing my family. Ah~

La tahzan duhai hati. 

Dengan semua benda yang dirancang hampir ke laut, macamana nak wake up again and repeat the same process? 

I'm not gonna make you cry because my sadness, but I want to share with you guys the thought that means to everyone. 


love, the feeling that you can't ever change it. Kalau sekali dah cinta dan sayang, sebarang cacat cela jadi flawless. 

Ha~ jangan ingat muka je boleh flawless. adeh~ tak best la nak taip ni dengan sedih. Minggu ni terlebih emo pulak. 

Al-kisah semalam jalan-jalan p rumah member kelas which I tak pernah buat pun. Biasa aien ni shy shy cat nak join p rumah kawan-kawan. Sebab segan tahu. Tapi, semalam first time la jugak p rumah kawan kelas yang namja, pergh~ mak ayah dia sportig giler. Rasa macam nak pulak bawak kengkawan p Sarawak. haha

Parents member namja ni tadi, ada menantu kerja kat Politeknik Kuching, So dengan erti kata lain, dorang semua dah pergi Sarawak la. So, tak de la awkward sangat kan. Siap suh kami stay untuk jamah makan malam even sebenarnya kami rushing nak balik ke kolej ada meeting. 

The adventure was awesome.  Aien glad yang aien ikut dorang semalam. haha 

First planning nya nak pergi Hospital Melaka ja, sebab anak buah kawan masuk hospital sebab ada jangkitan kuman dalam paru-paru, alhamdulillah lepas kami datag tu, dia dah boleh discharged. Tapi serius budak tu, named Aisya tak macam orang sakit pun. Happy je walau grumpy sikit. Tak selesa kot. Habis Hospital Melaka tu kitaorang gilir-gilir bawak dia tawaf. haha

Lepas  dah selesai solat zohor, kami bergerak ke Rembau most wanted yo.. Sebab si driver nak balik sat amek barang. Adoyai.. Part ni la lawak giler. haha 

Tak jadi nak nangis bila ingat benda lawak ni. Which remind me, haa~ tu la semalam gelak puas-puas. Hari ni bersedih la kejap. Allah nak remind la tu. huhu

So, sudahnya kitaorang sampai di perjumpaan kem Kejurulatihan VI jam 10 malam. Dah nak habis dah pun. haha 

Okay, aien just nak cakap yang ni je post Aien untuk minggu ni cause this week were very busy actually. I got two assignment with next weekend dateline, And weekend I've got Kem. So, next week, Aien akan story kat korang how my experience will be like. Korang boleh baca la kat sini pengalaman pertama Aien join SURVIVAL CAMP .  Lawak~ plus memorable. 

Okay. that's all. 

-SEE YOU AGAIN-

7 comments:

  1. jgan sedih, Allah sentiasa ada :)
    Good luck dear, take care of your health as well

    ReplyDelete
  2. ujian tuuu tanda Allah rindu ^.~~~

    selamat berbusy busy :)

    ReplyDelete
  3. Have fun camp nanti :D btw ada masa kita sedih dan ada masa kita gembira :) la tahzan,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thnx for the reminder. Biasa la tu kan. :D

      Delete
  4. wah luar biasa jadi pembelajaran hidup, yang penting syukuri selalu apa yang diberikan sang pencipta kepada kita....salam kenal

    ReplyDelete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~