Saturday, March 05, 2016

65/366: Penantian satu penyiksaan


Yeah~ aien back! 

Bunyi macam ramai je menunggu entry baru. bluek! 

Tengok tajuk, pergh~ depress giler. Petala kelapan tau depress dia, but it's not about waiting for namja chingu or something like that, it's bout my feedback from the company I applied for practical. It's hurt to waiting with some other friend get accepted, and the other get rejected. Not once, but twice! On her birthday pulak tu. Yadoi~ kesian pulak aien dengan dia. Be strong dear~ 

Nak telefon segan, sebab ritu dah kol. Selasa ni nak kol lagi. Hope la dapat. aien mati-mati don't want too practical kat JAIS. Andwae!!! ndak ku mahu bah. 

So, far yang dapat semua daripada Jabatan Agama. Huwaaa~ memang ndak la kan. 

Refresh balik. 

Aien ni di tahun ketiga untuk Dip. Pengajian Islam dengan Pembangunan Sumber Manusia. But, oour short form is DPSM. not DPIPSM kan? 

Huwa~ bak kata lecturer aien, 

"Korang ni budak HR. You are suppose to learn more about HR. Not about dakwah. Yeah~ indeed dakwah is penting, but boleh twist kan kat situ.." 

Sepanjang 5 semester sebagai student HR, baru sem ni la kami belajar tentang HR tau. Tu yang blur-blur la semua nak hadam english lagi apa semua. Memang ngantuk la kan. 

But, aien tak kisah la. Mana-mana pun boleh. In syaa Allah aien, nanti-nanti adalah rezeki tu. Kot Allah nak suruh awak tu memang kat JAIS kan. Huwaaa~ Jebal~ andwae.... 

Dah la bulan puasa pulak tu praktikal, mati la mak nak... 

Nak sob sob sendiri dulu la. 

bai.

-SEE YOU AGAIN-

10 comments:

  1. salam saya amek HR dan praktikal kat JHEAT terengganu..
    tapi dia letak kat admin :)

    ReplyDelete
  2. Admin okay tp jgn la jais... T^T

    ReplyDelete
  3. susahnya cari prktikal :'( bertabahlah

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha biasa la. normal la tu. depends pada rezeki masing2.. :D

      Delete
  4. memang susah nak apply tempat praktikal, risau pula Hana nak apply sem depan ni.. harap sangat dapat yg dekat ngan rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgk rezeki jugak. In syaa Allah akan dipermudahkan.. :D

      Delete
  5. I am HR trainer..biasala HR person ni flexible tau..segala boleh buat..hehe..insyallah..dont give up HR geng!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waa~ kind of best jugak dgr. Thnx sis boost smngt sy. Haha baik. Akan ku bertabah smpai dpt.

      Delete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Instagram

Pinterest