Saturday, February 20, 2016

Sesi Mengenali Ahli Blogger



Hahaha pagi-pagi lagi dah start blogwalking bagai. Ternampak satu segmen yang agak menarik walaupun tak ada la dia nak bagi hadiah ke hape.. Tapi, sound interesting~ Secara tak langsung boleh kenal siapa yang sudi follow beta sebab nak kenal beta, or follow semata-mata nak suruh beta follow back, or datang jenguk je. Tak ada jugak mengikutnya. 

Haaa~ banyak tak jenis blogger. Beta dalam kategori, (bukan isi bakul angkat sendiri) if korang mention/singgah/komen/ buat haru kat blog beta, beta dengan rela hati mengizinkan. Hahaha~ Kalau mention "Sis, saya follow sis.." in syaa Allah beta cepat-cepat singgah blog dia, follow dan tinggalkan jejak. Haa~ even beta dah buat macam ni, heran jugak yek, kat blog ni boleh unfollow back ke? Siapa yang unfollow tu.. Bertabah la ye.. 

Siapa-siapa yang kaki komen kat entry beta pulak, of course 100% beta reply. Cumanya... korang kena rajin balik la tengok. hahaha~ nak mention balik suh korang tengok macam tak best lak kan. Sebab kadang-kadang mana yang beta suka komen kat entry dia, beta jejak balik tau komen tu. haha kot-kot la tuan tanah reply ke hape.. secara tak langsung berinteraksi. BUT, don't expect benda tu on the spot beta reply. Memang idok ler kan. Bila komen hujung minggu macam ni, of course beta reply. ASAP!

Eh~ panjang pulak beta membebel ni. Ye la nak korang kenal tuan tanah dulu kan.. 

Sorry Nurnbla, terbebel panjang pulak. 

Haa~ syarat dia tak susah. Senang je.

  1. Buat satu entri " Sesi Mengenali Ahli Blogger " dan impian anda terhadap blog anda.
  2. Buat biodata anda sikit dalam entri tersebut.
  3. Ajak ahli blogger lain untuk join.
  4. Dalam entri mesti diisi nombor telefon * ikut pada diri nak letak atau tidak*, laman sosial yang korang ada ( Instagram , Twitter dan Facebook )
  5. ( Nombor telefon email pada aku pun boleh , mana tahu group whatsApp nanti ditubuhkan)

Dan beta pun menjawab;

Impian untuk blog, Of course nak jadi terkenal! beta kan gila femes. Mwahahaha buruk beno perangai eh. hahaha idok ler. cukup la yang dah follow always keep in touch, yang baru nak kenal jangan segan silu. Beta tak makan orang. hohoho


Dalam beta nak cari siapa beta nak tag, ada orang dah tagged beta. Uww~ terharu ada orang nak kenal. Siapa? adik comey ni ha~

boleh la kenal dia, click je nama adik comey tu..

Okay. Back to question.

aienienka atau nama sebenar -  Nur Khafisah Binti Ashadi. Okay. Jangan gelak. Kat sini, why aienienka peter? haha masa tu nak buat aienienka je. Tapi kena letak last nama, beta lak minat Peter Pan, hentam je la Peter. Dilahirkan pada 29 September  26 tahun lepas.. anak kedua daripada 7 beradik. Mula berblogging since 2008. Tapi underground macam biasa la. haha


Next, tiga orang baru yang beta nak kenal. yang lama.... siapa ya?




hahahah geram pulak beta tengok panda ni golek-golek. Korang yang ditag, itu la korang pada imaginasi beta. hahaha comey kan?

Untuk hubungi beta or kenal beta lebih mendalam.


aienienka
 


haa~ makin kecik pulak.. haha okay bai nak makan.. 

yang beta tag, bila dah jawab jangan lupa mention. hahah nak baca. And siapa-siapa nak spreadkan benda ni silakan... 


berjam beta buat entry ni. siap dengan tak ada letriknya lagi. parah~









38 comments:

  1. Macam best je kenal kenal nih ^^ haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom la join.. bleh knal lagi ramai kan.. :D

      Delete
  2. trima kasih join.. email nombor wassp jika tak keberatan..

    ReplyDelete
  3. I know right? Best kan segmen ni? Thanks tag! Insha Allah buat :)

    ReplyDelete
  4. waah, sama la kitaa adik beradik 7org :)
    opi follow instagram :)

    ReplyDelete
  5. opi ingatkan panda tu apa la tadi, bila baca betul2, ohhh , opi ditag :D hahaha. nnti opi jawab ;) thanks tag opi ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa jgn tertipu krana kecomelan dia. :D

      Delete
  6. wah blogger since 2008...lamanya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. underground je. masa tu mana nak tahu blog untuk femes. haha

      Delete
  7. Wahh dah 8 tahun. Kita pun dari 2011 tapi baru sekarang nak aktif sikit2 :p btw, thank u tag! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan? sekarang la baru nak up sikit.. haha

      Delete
  8. Wooow .. Blogger otai niih. Saya start blog tahun 2011 tapi private dan suka jd stalker jee masa tuuu. Haha . ehh, rasanyaa tak follow lg kan insta awak . ngee .

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh.. xde la otai sgt.. haha kan kan? start blog sbb suka menaip. lpas tu stalker blog orang. jom! follow. haha

      Delete
  9. Mak aih 2008 . Mmg sure banyak pengalaman ni . Saya sikit lagi nak sampai setahun . Nanti boleh la belagak buat entry . "I
    m already one years anniversary of blogging . haha > Btw inspirations also is A good to make a progress to be a good blogger , as I can see here , you already've blog almost 8 years , you definitely have a lot of experience of being a blogger ... :D Congrats haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. pengalaman apanya kalau dah underground memanjang. entry dulu pun xsebanyak mcm ni tau. haha

      Delete
  10. waaa... terbaik laa.. nanti nak add semua media sosial awak laa.. kasi terjah..hehe.. dengan segmen ni, lagi senang nak kenal kan.. best gile bila join segmen ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa~ sila2 la add.. hahha xde masalah.. :D

      Delete
  11. haha thanks sis :)
    Aienie slalu BW kat blog sy, tue yg sy t'ingat kat sis hehe

    ReplyDelete
  12. Wah..dari tahun 2008, serious lama giler.. :) Kita tahun 2011 start blogging.. :) Erm, pasal follower berkurangan rasanya mmg tak boleh nak unfollow balik, cumanya utk follower blog just follower yg dari google account jer xsilap kita..so, another account account akan automatic terdelete.. :) Hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa pasal kes ritu kan? Sume kecoh hilang follower .

      Delete
  13. Hahaha, even though saya tak pandai cakap Malay, tapi boleh lah ada kemiripan sikit dengan Bahasa Indonesia jadi saya paham sikit-sikit ^^ Saya setuju pasal komen-komen kat blog mengenai follow-memfollow, kalau saya sendiri ingin sekali punya banyak friends all over the world, that's the reason why I started blogging!
    Anyway, nice post akak!

    febiola-febby.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kassih singgahnya.. waa~ iya kan. malay nya mirip indon tp kalo ngak paham tu dah rojak punya bahasa. Haha

      Delete
  14. comel panda tergolek2 menari,ingtkan apa..rupanya tag blog
    hahah

    ReplyDelete
  15. salam lahir 26 tahun lepas eh? serius ingat saya ni "akak" kamu

    ReplyDelete
  16. sorry lateee, baru dapat jawab :)

    http://ash-tsukidate.blogspot.my/2016/03/sesi-mengenali-ahli-blogger.html

    ReplyDelete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Instagram

Pinterest