Friday, February 19, 2016

50/366 - 19th of February [choice of songs]

Wandering around to find what should I do this weekend? 

Because I don't get enough space to download my favorite drama or any new movie, and I'm not a fan of watching thing online, So. 

I walked around. Blog walking perhaps. If some people may recognize me left some trace on their chat box, some other blogger I want to follow but, *sigh* there no button follow or chat box. Haiya~ guys... come on. Hilang dah mood nak blog walking lepas tu. 

Okay. haha 

Untuk kumpul balik mood nak blog walking tadi, beta singgah youtube jap. kot-kot la dapat ilham kan, nak menaip segala benda yang ada dalam kepala otak ni. 

pahtu terjumpa lagu yang masyuk ni. Sedap~



Lagu dua tahun lepas, baru hari ni jumpa. Pahtu dalam kepala muncul idea, how many singer in this world? Kalau Malaysia dah bersepah dengan penyanyi yang beta dah tak kenal siapa, apakan lagi seluruh dunia. phew~ banyak.

Teringat la pada adinda terchenta, dia kadang-kadang jemu dengar lagu english, malay, hindustan (sebab dia kaki hindustan) dia boleh lari pegi arab sekejap. Kan hindustan dengan arab tu lebih kurang genre music dia kan? Pahtu, tup tup.. dengar bunyi asing. Errr.. beta pun curious mana dia curik lagu tu? ceruk mana dia gali?

Siapa pernah dengar Broken Angel by Arash?



Al-kisah, Arash ni daripada Sweden. Haa~ mula-mula adinda beta yang lain la mula jumpa lagu ni sebelum dia famous kat Malaysia ni. Dengar la original punya. Lagipun dia memang ada buat english version. Dengar punya dengar sampai one day, terdengar kat tempat lain dan mula berkembang kat radio.

Nampak tak kat situ? Bak kata deme korea la kan.. MUSIC BRING PEOPLE TOGETHER.

Siapa ingat tu tagline apa? hahaha

Jelaslah di situ.. Mak ai~ ingat tengah tulis assignment ke cik kak?

hahaha

So, terang jelas lagi bersuluh, di mana-mana manusia di muka bumi ni dengar music untuk macam-macam. Macam beta pilihan music beta akan berubah based on mood. Masa tension lagu macam ni dihadam,



Contoh la. Masa tu, down giler-giler dengar la genre macam ni. Somehow deep inside why, why tu terjawab. 
Yeah~ people used to said it to me, "rather listen to al-Quran."
EVERYONE HAD THEIR OWN STYLE. 

Kadang-kadang takkan la nak cakap yang aku bile tension dengar orang ngaji dowh. ~

Meyh? Lulz~ 

Okay. no offense. Adeh~ bengong kepala bila mood tak tension dengar lagu ni. hahaha

Okay cari mood lagi. Macam sekarang mood nak dengar lagu ed sheeran je memanjang. Pahtu berjalan lagi cari kot-kot ada lagu baru yang sedap-sedap kan. 

Jumpa lagu macam-macam. Sampai beta sendiri konfius, apa la sebenarnya lagu yang aku nak dengar ni. hohohoho

Tercampak ke arah One Direction lak, jalan lagi... terjumpa MKTO. haaa? apa tu? Siapa dorang? Famous dulu sekejap. Masa tu, semua orang tengah marahkan Pak Jib hebat pasai BERSIH 2.0 kot kalau tak silap. 

Dorang nyanyi lagu.. 


Ke pasai MAS airlines buang pekerja lepas kes MH370? hahah tak ingat dah. 

Masa tu famous la dorang sekejap. 

Eh eh~ beta terasa salah port pulak beta cerita benda ni. Adeh~ selalu lepak kat SINI nak cite semua benda ni. hahaha 

Okay la. Nak sambung cita meh la ke sana. Cukup la sampai sini. 

See you next collection. 

No comments:

Post a Comment

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Instagram

Pinterest