Tuesday, February 09, 2016

40/366 - Lunar New Year



Yeah~ boom! Boom! New Year is alway like hari raya.. 

Satu soalan. 

Happy new year or Hari raya Cina? 

Beta kena culture shock bila kawan-kawan dok cakap, 

"Kita cuti raya cina?" 

Me like... 

"Again? What is raya cina? Cina ada raya ka?" 

"Ala, tahun baru cina la.. Sini dorang panggil RAYA cina.." 

"Ah~ gitu.." And terus dalam kepala, Kita raya bukan tahun baru dalam Islam kan? 

Garu kepala la dok pertikaikan benda ni. Lagi, comfortable called it CNY. Whatever la. Janji hati bahagia. Sudah~

Baik la. 

Cerita . Hari kesembilan dalam bulan kedua. Holiday kan?

Maka, bila holiday jadual tu kosong sepanjang hari. Why? Selalu orang kalau holiday nak jalan-jalan kan? Beta memilih untuk duduk di rumah.. 


Bila dah back to student life, automatik masa cuti ni kena himpun semua jenis exercise dan apa sahaja la. The best probs is, bila mengadap tiada sepicing pun idea menjengah.. Nanti, bila dah tutup laptop, fikir lagi pasal benda tu, haa~ masa tu, berjela-jela dalam otak..

Ado~ ado~ parah kan?


Okay. sambung balik mengadap. Hope la tak kering... TvT

5 comments:

  1. Haahha .. idea akan lari bila tengok laptop dibuka ^^

    ReplyDelete
  2. Salam aien, Tganu pon panggil raya cina hehehhe

    ReplyDelete
  3. masa idea tengah melimpah tu kena write it down dulu haha >.<

    ReplyDelete
  4. hye aienienka.. FI singgh sini. petang ni kita main blogwalking dekat seluruh blogger dalam group KBG tu.. hahah

    ReplyDelete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Instagram

Pinterest