Wednesday, February 03, 2016

33/366 - 2nd story of February


Sambil-sambil mencari idea untuk menaip, beta berjalan dari Segmen by Leya Yeolly yang beta ikut. 

Al-kisah banyak benda nak story. Selepas hari selasa yang kelas cuma satu, beta melarikan diri ke rumah sis beta untuk beratas talian. Dan beta menghabiskan masa dengan ini la. Hikayat seribu bulan di atas talian. hahaha


+ Dapat hadiah giveaway daripada Miss Dae.

Walaupun saguhati, beta bersyukur sangat2 sebab dapat. Sedih tak bunyi dia? haha
 Tak ada la, perasaan bila bukak dashboard and see the comment and the comment is to announced you are the of the winner. Mesti la rasa macam apperciate sangat2. 


Terima hadiah daripada dyllarezan

Yehaa~ hadiah dah sampai. Agaknya ni perasaan bila orang bagi hadiah yang kita nak. ye dak kimchaa?

hehe thnx dylla kerana memahami. Apa dia bagi? 


Tarra!!! alas kaki. Beta sudah la tengah mencari extra alas kaki untuk dorm beta. And up dylla dah bagi dulu. Okay, tak perlu p cari yang lain. Thanx a lot dylla.

+ random thought


Yang ni bahaya jika dibiarkan 'beranak' dalam kepala dan ianya akan memakan diri. 

Pernahkah kalian, terasa bila kalian dah berbuat effort ke atas sesuatu, namun feedback daripada orang sekeliling kalian sangat la tidak memberangsangkan? 

Acah, skema sikit ayat. Adoyai~ Masih dalam kecelaruan ayat nak pakai apa, bahasa diri pun kurang pasti, tetiba rasa macam mood merundum dek kerana diri rendah diri dengan blog yang serba tak la menyeronokkan hati. 


Macamana tu? 

Beta pun konfius. Adeh~ 

Penat jap berjalan. Singgah kat SINI cite pasal matluthfi, buatkan beta terus dah hilang mood nak blogwalking. hahaha 

Bila mood dah down, apa yang ada hanya rasa yang sedikit memamah hati yang sedia kecik ni. Dulu, mungkin asyik bertanya pada diri, kenapa orang tak faham aku? Sekarang ni soalan yang sering berkecamuk dalam hati is, Why you can't please people? 


Lumrah, apa yang kita buat semua orang takkan suka. Mesti bersepah je haters kat mana2. But, dalam hati mesti nak tahu, kenapa mereka benci aku kan? 

Word yang menjadi trademark sekarang? 

Ada aku kisah?
Suka hati aku la. 

And so on.. 

Dan sebelum perasaan ni jugak akan menyakiti anda semua, beta mengundur diri la. Feeling high sengsorang. Tell myself again and over again, be strong~ 

Yeah? 





22 comments:

  1. aienie T___T
    kita samaaa, moood down gila bila tgk gambar matluthfi kawen. hahaha, pagi tu dah la nak g shooting, terus moody je -.-

    oh, tahniah menang dari missdae, opi pun menang saguhati juga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah opi~ hanya kipas susah mati mat je faham. haha

      Delete
  2. salam aien , amboi baca pasai mat terus takdak mood :)
    memang susah orang nak faham kita , feel you !

    ReplyDelete
  3. alaa ,, pasal mat lutfi tuhh... jodoh dia. hahaha..
    btw , ain pun ada buat diary yang ain update setiap hari . jemput baca ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sentiasa follow up ain. hehehe cuma tak tinggalkan jejak ja..

      Delete
  4. Hahaha .. maaf sbb mmbuatkan mood blogwalking anda hilang >v<

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama dah frust. tapi makin frust tengok muka bahagia mat.. TvT

      Delete
    2. Haha ... jom cari org lain bg merawat hati yg luka mat dah kawen ><

      Delete
    3. siapakan lagi hendak ku cari.. kalau hanya mat di hati.. hahah

      Delete
    4. Haaha .. xboleh blah ayat :p

      Delete
  5. tudia murah rezeki dia hamdalillah syiookk lahh

    ReplyDelete
  6. nampaknya ramai yang frust bila matluthfi kawin... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat sis~ habis semua gadis frust menonggeng dek kerana mat tu.. TvT

      Delete
  7. hehe doakan aje Mat Luthfi bahagia :D wife dia nampak baik

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela. kita doakan yang terbaik. moga bahagia sampai hujung nyawa. tak mo dgr benda tak baik ye abe mat~ :D

      Delete
  8. Hope you like it! hehe you're welcome :)
    Jangan frust frust okayyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. thnx a lot. tak tak frust dah. mat tak kenai kita pung.. :'(

      Delete
  9. Wahh tahniah dpt hadiah...ehh jgn patah hati bahaya hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha patah hati bisa tumbuh kembali.. :D

      Delete
  10. You're welcome! Harap suka alas kaki tu hehe

    ReplyDelete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~