Saturday, January 09, 2016

Variety choice of Broadband???

Hai hai good evening, kon banwa mina san~~ 

mengenang lagi 12 hari nak balik tanah parameswara, beta berjalan petang memikirkan apakah berbaloi menggunakan mobile data saja atau broadband? 

Makanya, yang menjadi pilihan sekarang adalah plan YES prepaid Broadband yang harganya hilang duit belanja sebulan nanti, dengan DIGI postpaid Broadband. 

Dua-dua ada pro dengan kontra. Biasa la student, selalu guna alasan nak cari rujukan untuk assignment la, nak mudahkan untuk buat project dan sebagainya. Sedangkan hakikatnya bagi beta, senang nak mendownload cerita dan lagu, senang nak online blog, ehek~ dan sebagainya. 

You know, bila u'olls dah fanatic dengan satu benda of course la benda tu u'olls takkan lepaskan peluang tu kan? Lagi-lagi la bila beta dah berjaya dengan gigihnya gain the followers blog ni, takkan nak tinggalkan macam tu je kan? Sayang tahu~


So ni la antara plan yang menarik perhatian beta. 

Yang DIGI tu sekarang tengah promo diskaun RM5 kalau purchase. haaa~ as student of coz la DIGI tu macam menarik perhatian. Sedap pun sedap jugak quota yang dibagi. Tapi, postpaid tu masalah. haa~ macamana tu? 

Kang terlebih pakai kang? berganda pulak bayarannya. Kadang postpaid tu je probs dia. Sebab dulu pakai CELCOM broadband sakit jugak la nak pakai. 

By the way, broadband ni hanya kegunaan masa di asrama. weekend kalau beta rajin, balik la rumah kakak. Rumah kakak sekangkang kera la dari asrama tu. Dia lagi best, pakai TMwifi. Tu la marvelous tahap heaven kalau dekat kolej pun dapat. 

Buat masa ni, beta ramai tengok student kolej beta pakai YES tu, phew~ parents support, boleh la. Ni nak pakai sendiri. Kang bising King beta kalau tahu beta nak beli broadband. 

Mana lagi berbaloi, pakai broadband ni, tanpa tambah mobile data or beli mobile data yang tak leh nak connect dengan lappy? Which one better? 

susahnya nak buat pilihan. Kena buat istikharah dulu ni. 

T.T

4 comments:

  1. Hahaha, info terbaik sbb dikongsi (y)
    Mahainyaaa pembayaran awai tuuu
    Saya selalu connect hotspot jer dari fon...T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab mr.lappy kite ni xmo connect dgn hotspot mobile data. tu yg kne fikir alternatif lain.

      Delete
  2. sebelum ni guna UMobile Wifi Modem, memang puas hati :) sekarang dah tak pakai sebab kat rumah sewa guna Unifi, so lepas modem tu kat orang lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut UMobile xhidup je kat asrama & kolej tu. area mana awk pakai masa tu?

      Delete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Instagram

Pinterest