Thursday, January 28, 2016

story 28/366

hai hai hai~

beta dah janji kan nak post hujung minggu? walaupun cuti beta dibekukan dan menyebabkan beta tak dapat balik untuk update with you gais~ TvT 
Beta try update dengan segala apa yang ada. T.T

Buat kalian, 
Terima kasih kerana tidak membiar sepikan blog ni. Terima kasih sebab singgah dan terima kasih untuk tagged saya dan tak dapat nak join segmen sekali bagai. 

But, good news.. 
I always read your komen on my blog, your new entry and so on. 
Kalau ada sesiapa perasan la kan~ hehehe

Makanya, entry kali ni kosong tanpa sebarang gambar. eh jap. cuba beta try secara manual dulu. kot2 la dapat campak sebijik dua gambo pun cukup
la.

Haaa~ betapa susahnya bekerja tanpa skrin besau.. T.T

apalah beta punya kegigihan ni. atleast ada la kan? yosh~ congratz.

Kisah hampir 4 hari tak mengupdate, beta sedaya upaya menahan diri untuk tidak menangis sebab tak dapat blogwalking, jerit sana jerit sini kat blog orang lain. Join segmen. sedih la jugak. Tapi, tak apa. ada masa pandai la beta mencurinya. haha

Back to student life, for last year make me wonder... haa~ why senior dulu2 suka nak sombong2 yek? hahaha

yela.. masa dulu memula masuk jadi junior, bila pandang senior2 rasa macam keciknye dunia bila tengok pandangan dorang tu. Tapi, once I been a senior, I felt like... "Aku masih junior lagi ke?"

Sebab pandangan junior zaman la ni lagi dahsyat dari pandangan senior. Pelik? Ke beta ja yang rasa macam tu?

Pedulikan la. yang penting beta dah final year.
 dan gunakan final year dengan baik.. duhai diri~

◾ Prepare diri untuk praktikal

Yang ni adalah benda wajib la buat mereka di final year. Persiapkan diri untuk menceburi diri dalam alam pekerjaan. intership, latihan amali, praktikal dan apa jua namanya. Yang penting masa tu siri kita kutip sebanyak-banyak ilmu yang berguna. Kalo diri sendiri masih berada di takuk yang lama, yang masih nak konon buat hal sendiri.. Jangan harap la mampu hidup di zaman pekerjaan. ye dok? eh eh~ apa entry malam ni macam emo sikit?

hehehe dah la jumpa seminggu sekali, ada hati lak nak emo. hehe Tetiba lak rasa macam nak lepas dendam tak dapat update every day, ini la padahnya. Kena lagi first week balik kolej, cuti beku pulak. Dengan karnival yang harga gempak-gempak semua. Memang berdarah mata nak oi~

Why? Why mesti first week or first month aku jejak kaki ke kolej?

1. Sebab semua orang baru dapat BR1M
2. Sebab student bakal mendapat PTPTN .

haa~ pandai kan pihak kolej? Bijak2...

Beta pun tak terfikir idea ni untuk negara beta.. Ah~ sudah la. beta nak rakyat beta hidup aman damai. ecehwah~

mengarut lagi meraban.

huish~ jangan la tension sangat. relax suda. Dalam week ni memasing teman-teman blogger pun tak banyak update entry. Al-maklum semua busy dengan life masing-masing. Beta harapkan kalian moga dalam keadaan baik-baik aja. Moga sentiasa dalam rahmatNya.

◾ TPPA?

Apa tu? What happen? Tengok bersepah viral sana sini. wonder la apa yang sebenarnya terjadi. Beta ni kalau sudah kembali ke kolej. Otak dan memori dah fokus dengan kuasa 100% pada subjek dan pembelajaran. Tetiba pagi tadi lepas dah settlekan segala urusan macam nak bukak facebook. ternampak la segala benda ni.

geng~ ade sesiapa rajin nak buat review tak? Based on SINI TPPA itu bukan la sesuatu yang menguntung segala penduduk sesebuah negara bahkan ianya bakal menjatuhkan negara tersebut? and, guess the best part is our goverment os try their best to melaksanakan TPPA tu. omoh~
Dan bagaimana?

Beta selaku raja negara kecil beta.. tak mahu la negara besar beta musnah kerana kecerdikan pemimpin beta. allahu~ beratnya tugas pemimpin.

Teringat President fakulti beta punya statement, "TANGGUNG di dunia, JAWAB di akhirat."

Allahu. bukan la tidak mengalakkan sesiapa nak jadi pemimpin. cumanya untuk menjadi pemimpin itu, anda perlu ada sifat-sifat Rasulullah SAW yang empat tu. Kan?

Sudahnya, beta mendoakan yang terbaik untuk negara beta. Marilah bersama-sama kita mohon Allah tunjukkan kita mana yang terbaik buat Malaysia.

Okay la. disebabkan esok beta ada urusan seawal subuh, hahah menipu besau~

beta mohon undur diri.
 Thnx again ya. bagi yang sudi jengah ke mari. Ada masa, beta jengah kalian semua.

ps: Saranghae.  ♥♡♥♡ hehe




6 comments:

  1. haha tu lah. Pandangan junior zaman sekarang memang dahsyat T_T tapi kita junior akak #ehh ? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha kalo junior baik, sy oka ja. jgn tengok mcm nak makan sy suda.. :D

      Delete
  2. Jangan Disebut TPPA. Bengang dapat menteri bijak sangat >.<"
    Sekarang susah dah, lepas nii lg susah .. huuuuuuuurrrrrmmnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. genius sgt deme smpai Malaysia ni jadi macam apa dah.. heran sy~

      Delete
  3. tabahlah kita dan generasi-generasi akan datang.

    semoga bertambah baik nanti *nanges*

    btw, mmg junior sekarang makin agresif kot. uhukk

    ReplyDelete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Instagram

Pinterest