Sunday, January 24, 2016

story 24/366



It's been awhile, right? 

Alkisah nak buat entry hari-hari, nak update story every day in this year, tidak la kesampaian. Why? Because I can't purchase the broadband I want to. Why again? Huh~ because of some technical probs with the postpaid thing. Damn~ 

Makanya, terpaksa la redha wa pasrah again untuk merelakan diri berblogging every weekend saja. Sedih ni~ sob sob sob je. 

Terlebih dahulu beta nak habaq mai la kat hangpa semua, apa-apa jangan la tinggalkan blog beta tergapao-gapai keseorangan ya. Kalau beta dapat story mory pun, perhaps dari phone yang tak berapa nak besar tu. 

Hari ni kot, daftar asrama. Back to the lonely life of student. Yang~ krik krik ja rupanya.. 


Cerita since back to tanah Pemerintahan Parameswara.. 

Sebut tentang tanah Parameswara, ramai geng confius. Dengan beta sekali terconfius balik. Sebab masa study Kajian Tempatan zaman sekola rendah, Parameswara daripada Sumatra singgah ke Temasik, singgah ke Melaka kan? Ke beta yang salah. Pahtu Parameswara bermaustatin di Melaka. That's why I thought Tanah  Parameswara tu is Melaka. Adeh~ failed nau Geografi bagai ni. 
So, nak panggil Melaka as, Bandar bersejarah Malaysia? ah~ tak best la bunyi dia kan.. heheh 

Tinggalkan hikayat sejarah tu di belakang, apa yang penting mereka yang baca ni, memasing p gooogle balik Parameswara berasal daripada mana termasuk la beta yang menaip ni. hahaha lawak kan?

Sebelum aku kehilangan idea, moh ler sambung cerita yang tak dapat nak di update saban hari tu. Lepas dah frust dengan tak dapat purchase broadband tu, beta rasa macam, how I can interact with my blogger? How do I spend my day without blog? hahah teruk nau bunyi frust dia tu. Bila da frust menonggeng selama 2 hari yang tak jenguk blog ni, hari ni baru nak bukak balik dengan harapan kalian tidak meninggalkan beta keseorangan. 
Thanx for yang sudi drop by, walaupun tiada entry baru. :D Saranghae~

-sudahnya- 

Beta berkemas, dan kehilangan idea. 
Otak dok fokus balik asrama, daftar subjek dan mulakan kehidupan boring as student. 

yeehhhh~~

sampai ke temu hujung minggu seterusnya.. 





20 comments:

  1. hahaha sobbing jer bunyi huwaa~ TT

    ReplyDelete
  2. hahahaha.. shawal datang stalk sini.. :p

    http://akubukaninnocent.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. kiranya awak study kat Melaka la? I thought kat Indonesia hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah. blom smpai lagi sy study kat Indon T.T

      Delete
  4. hahahaahahah tekejut gak pehal tetiba parameswara.. takpe sis.. i know that struggle of confius (mende igs cakap ni) hahaahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha the struggle of confius yer... :D

      Delete
  5. haha biasalah kecelaruan minda tak dapat dielakkan~

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat kan... susur galur minda tu menjalad lebih drpd isi kandungnya.

      Delete
  6. MD ada internet tapi tak ada idea pulak nak blogging.. Acano tu?

    ReplyDelete
  7. lama2 nanti bila dah habis belajar masa yg boring ni lah yg dirindukan sobssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan? bila diri dah sibuk keje... rindu lak nak lepak2 gini.. :D #syukurselalu

      Delete
  8. Hahaha don't worry life as student also precious , I'm gonna be 23 this year . haha cepat nye umur naik . Tahun depan dah 2017 . Don't worry lah as long as parameswara fine with it , you can still have a good or fine life . Just carry on Aienienka-chan . Btw Melaka it's quite fun tho . haha Goodluck !

    Psss - I'm also updated once or twice a week too .. :D haha

    ReplyDelete
  9. no problem,saya akan follow blog ni next week.t follow la blog saya

    ReplyDelete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Instagram

Pinterest