Friday, January 22, 2016

Story 22/366

Alhamdulillah selamat touchdown di Tanah Parameswara pada 0056 waktu tempatan. eceh~ setelah bersedih sebelumnya, dengan hati yang masih deep inside hurt a little bit, tetap jugak thankful. 

Alhamdulillah. 



Masa nak take off. hahaha jangan ditanyakan mana pemandangan indah di waktu malam kerana ianya hanya mampu dirakam dengan kamera ciptaan Allah SWT sahaja. haha 

Journey yang first time beta rasa really upset when leaving home. Why first time? Actually tiap kali nak balik ke Tanah Malaya ni beta sedih but this time, I am real cried. hohoho Mian he~ susahkan semua orang atas pemilihan masa yang tidak sesuai. Rushing dengan maghrib memasing, jam 19:05 baru move dari rumah. Nasib la rumah tu sekengkang giant je ke airport. And thankful tak kena reject untuk check in. Hoho first time in my whole life, rushing bak hang nak fly. Ches~ 

Lepas check in, salam sekalian manusia yang disayangi, dan miss sorang sebab dia sibuk cari parking. haha kesian dia. Mian he adinda ku~ sampai ketemu lagi. 
Masuk, check kastam, duduk tak panas punggung dah gate open. hah~ gila!

But don't worry, for those curious, Miri International Airport tak la besau macam KLIA or KLIA2 nak berjalan dari entry ke gate memasing. So, don't worry. Part paling best, I'm lone ranger comey dengan ketidakramaian manusia yang fly malam ni. Mungkin sebab ramai dah naik Airasia kot sebelum tu. hehe 

Part paling tak best is, I'm sick. Tak sedar diri batuk teruk, makan kacang while terkekeh gelak lantas tersedak dan pingsan! haha idok ler pingsan. Cuma rasanya tu, auch! sampai meleleh air mata macam kena dera. Parah! nasib beta suka ngangkut si kecik ni~


Sebabkan dia kecik la beta terpaksa minta topup air. Phew~ sakitnya dada masa tu.. Allah je tahu. Nasib la tak pakai inhaler untuk extra air.

Beta suka naik Mas Airlines sebab ada tv. Tapi kena tengok jugak la sebab untuk domestic dorang kat exchange aircraft tu, kalau bertuah ada yang ada tv, kalo yang kena yang aircraft lama, tak ada la.. (ni daripada pemerhatian beta la) 

Utnuk flight dari MYY-KUL or KUL-MYY selama beta naik ni, ada 3 ke 4 aircraft yang selalu Mas Airlines pakai. Tapi, ada 2 ja yang ada tv. Dua lagi tak ada. Macam yang beta naik kali ni, MH 2585 ada tv. So lucky la. ada lagi. Nanti beta update kalau beta ingat. Sebab mana entah list dia beta simpan. Bila dah tau mana aircraft yang ada tv tu, boleh la naik dengan happy. Tapi, bila tak ada tv, muka macam belacan sebab dok fikir nak buat apa sepanjang 2 jam 15 minit tu. 
Macam last trip KUL-MYY naik airasia, bosan bak hang. Sudahnya beta tidur ja. hahaha

Landing is the other worst part kalau naik Mas Airlines. why? Because dorang punya landing sangat menyakitkan. Pap! macam terjatuh dari langit dan seret. gitu la. Tak smooth. I know jadi captain tak senang, penat fikir bawak banyak penumpang, since landing is last part tapi tak kan la. Bab landing beta prefer Airasia. Dorang sangat careful masa landing sampai kita passenger tak perasan pun kita dah landing. sorry~ hehe 

Makanya selamat la sampai beta di Tanah Malaya. Kutip bagasi, tunggu orang amek sat. Singgah makan sat, and terus gerak ke Tanah Parameswara because driver and co-driver need to work tomorrow. 

Tamat la sudah perjalanan beta dari Bumi Kenyalang ke Tanah Parameswara. Untuk next 5 month I'll spending my time here for final year. Ha~ doakan beta do my best untuk deanlist yang beta dahagakan. huwaa~ T.T 

Once, I want to experience how do you feel when you see your result is above 3.50++? 

Dah boleh la, betulkan balik niat, buat semua kerana Allah, belajar untuk dunia dan akhirat, bukan semata mahukan sijil tapi untuk menambahkan ilmu di dada. 

huish~ dah jam 4. Jetlag tak leyh tido. konon~ haha 



19 comments:

  1. Omg i feel so stupid coz at first i tot you went to Indon sebab baca "Tanah Parameswara" kan.. Mygawd should've review sejarah textbook sekolah nu.. Adehhh.. Eh btw, pasal soalan dekat blog MD tu.. MD travel solo ja untuk Korea 2015 trip.. yg 2014 in duo.. InshaAllah i'll write on pro and cons dia nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. MD ya~ ado.... pecah perut terburai usus ha gelak. adeh~ betul kan tanah parameswara - melaka kan? tang mana indon? *ketawa smpai menangis* okay.. tnggu entry tu..

      Delete
    2. ehhhhh tak tahu pulak sarawakian ye? hihihi. all the best for ur final year :) semoga dapat apa yang dihajati ^^

      Delete
    3. hahah yeah. #proudtobesarawakian

      Delete
  2. beta pun rindu nak naik flight huhu~ saya pon ada salah faham jugak, saya ingat tanah parameswara tu singapura... sebab parameswara pernah memerintah di 'temasik' bhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kenapa semua orang salah faham? huwa~~ adakah beta yang bersalah? Parameswara tu memang banyak berjalan la..

      Delete
  3. Bila sebut tanah parameseara terus bayang indonesia, pastu pikir balik, ye ke indon ? Haha .. Moga impian nak capai deanlist tercapai , yg penting nat belajar kena betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Parameswara banyak jalan.. Indon asal dia. Which if I write Indon as Sumatera, Kalimantan dan sebagainya. haha Temasik juga tmpat singgah dia. Moh ler kita bukak hikayat -mari mengenal parameswara- lolz. thnx kim chaa~ yeah..

      Delete
  4. pernah rushing pergi airport masa tu check in baggage dah tutup, nasib baik officer tu baik hati hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa tu la rasa thankful sangat2 kan?

      Delete
  5. sian-nya.....mohon tabah setahun je lagi...then u free...
    ^_^

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. good luck study! study uitm ke dik?

    ReplyDelete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~