Monday, January 11, 2016

First SEGMEN: Mini Giveaway by Si Chubby



Bila dah terlebih jalan macam ni la dia. 

hahaha 

Sibuk dengan segmen memanjang. 

Please, jangan boring k~ :D

Cik Zizie kita buat julung2 kali buat give away, why not kita meriahkan? 

So, syarat2 nyer:

1. Follow - DONE!

2. Buat entry. HERE! 

3. Jawab soalan:

 Apa impian korang yang sebenarnya? and apa usaha korang untuk mencapai impian tu? Kalau tak tercapai apa korang akan lakukan?

Impian sebenarnya? Secara personal, I am give up person. Negative aura one. So, whenever I had an impian, I'll be like excited, As example, I want to continue study. So, bila I achieved, I study like hell for the first trial. And,  bila tak dapat markah yang high,  automatik give up. 
Dia macam, I dah usaha, why tetap tak dapat??? Sini la terpulang dengan how we REDHA dengan ALLAH. 
So, give up for awhile. Nanti bila tengok orang yang tak de la belajar semenggah mana, tapi dapat dengan cemerlangnya, kat situ boost balik semangat. 
Soalannya, WHAT IS MY REAL IMPIAN? none. I just wish I can live like others means appreciate their life. kan?
Wishlist to banyak sangat la. 

So, terjawab tak? Kalau tak, maap ler. serius tak ada impian. Boring kan? 

4. Mangsa kena tag:


5. DONE! that's all. 

Habis mashup dia beta dengar untuk buat entry ni. hehe

22 comments:

  1. Replies
    1. try move on dr nega tu positif. hehe :D

      Delete
  2. eheeh terima kasih sebab tag :) Kan ? Tu la. Sy sendiri pun mudah give up sebab entah rasa macam hidup kita susah kan. Tp kadang2 terfikir juga, " Orng lain ada yg lg susah drpd kita. " I guess, sbab tu kot sy kentalkan juga semangat ni. Kadang2 time rasa low to the max. menangis je lah yg mampu haha. lepas tu cuba juga even benda tu dah terlambat lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. yosh~ mari la sesame kite jadi orang yang x mudah give up.. :D

      Delete
  3. Senarai contestant dah di update :) Jangan lupa blogwalking ye http://sichubbyy.blogspot.my/2016/01/senarai-peserta-first-segmen-mini.html

    ReplyDelete
  4. Done follow here , mind to follow back ? Thanksss anyway . . Hwaithing okay , jangan give up walaupun Cik Pa'in pun dah give up memikirkan impian Cik Pa'in *tu belum melaksanakan impian, baru pikir dah gibab*

    ReplyDelete
  5. ok lepas ni jangan mudah give up ok.
    cik belbel join jugak
    goodluck http://blogcikbelbel.blogspot.my/2016/01/segmen-mini-giveaway-by-si-cubby.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay cik belbel. all the best for you too.. :D

      Delete
  6. awak , ALLAH ciptakan kita untuk kita betul betul merasai nikmatnya hidup ini . Kalau asyik give up je , kita tak hargai lah ALLAH menciptakan kita . Kita bersyukur , berterima kasih kepada Dia sebab Dia berikan kita rasa untuk hidup . Jangan mudah give up yer ! Terus kan mengejar impian awak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. T.T sedihnyer. I'm trying sis.. a lot.. thnx for reminder

      Delete
  7. all the best semoga tercapai impian 2016

    ReplyDelete
  8. im from the same GA . good luck dear :)

    http://otaku-licious.blogspot.my/2016/01/segmen-mini-giveaway-by-si-chubby.html

    ReplyDelete
  9. Kuatkan semangat. Chaiyok2! selamat bersegmen :)

    ReplyDelete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~