Monday, November 16, 2015

godek sana, godek sini

 
Nak bagi title apa yek entry kali nih? Konon exam around the corner, nak la fokus study,  tapi disebabkan satu perihal aku rasa macam tak ada mood nak belajar. Kuang hasem kau Nur! abehkan duit ayah ja.. 

Ha~ godek sana godek sini.. konon nak tengok blog orang. Serius otak aku singkat sangat-sangat. Tak tahu nak tengok hape. Adeh~ labu ooo labu.. 

Cetek jugak ilmu aku nih.. Aku bukan malas nak bercakap. Sebab dah banyak sangat hidup dalam fantasy. Heran kan? 

Cer tanya aku favorite movie genre aku hape? 
Romance - Cause I living without Otoo- san love. 
Comedy - sometimes I need to laugh. Just for certain time. 
Fantasy - err.. Kind of. Terpulang pada kisahnya. Tak ada la meraban sangat. 
Magic? - Wizard thingy. 
Favorite movie is??  Boleh agak la dari genre ni kan? 

1. Peterpan & The Lost Boys. :)

Teringat era masa facebook memula wujud. 2008 perhaps. Masa tu aku letak email aku. Lostgurlz_9029@yahoo.com. Aku pun dah tak ingat password dia. Sekarang dah tukar email baru. Hurm.. 

Just realize something... Aku hidup ke belakang rupanya. Padan la negative sentiasa. :'( How to be positive? Stay positive? Cakap memang senang. I want to be positive. yeah! Few seconds later, phew~ so hard beb. Susah giler! 

Tengok, cakap pun tak leyh nak fokus. Lari sana, lari sini. Sebab dari story ni, I wish I can be a lost boy. And somehow people will find me. Adeh~ banyak sangat hidup based on movie ni.. :P
Al-kisah aku nak cerita pasal aku godek blogger malaysia punya blog. Tak ada la ramai sangat. sebab sekarang dah subuh. Dan aku tak tidur lagi. Yang kebarangkalian kelas ada untuk esok adalah 50%. Dan dapat ketua yang sobing sobing... Huh~ aku speechless.

#kbai

Wednesday, November 11, 2015

Exam around the corner???



Exam around the corner??? 

Omoh~ Huh, sem ni terabur. 

Firstly ampun maap ler kalau beta tak dapat buat yang terbaik lagi. Bukan sebab beta main-main. Adalah juga beta main-main. Tapi beta buat sama ja macam sem lepas dan lepas. Beta penat beta dok pulun2 tapi markah still low expectation. 

Menyampah rasa dengan diri kalau dah berusaha tapi, masih tak dapat lagi. Haha~ 
At least kalau tak buat yang terbaik, boleh la marah kat diri, padan muka engko tak buat elok2 ritu. Nih~ 
Kalau buat elok2 pahtu kondem jugak,, memang nak minta maki ke hape? 

Yang penting, beta tak tahu nak buat apa. Because of nanti cuti final 3 minggu, house forbid me to come home. Pergh~ ayat! 

Whatever. Meyampah tahu! kang aku dah plan2 nak kerja kat mana2 suruh balik pulak dah~ cuba la plan elok2. Bukan tak nak planning, sebab ni la~ kang paksa2 orang suruh blek~. 

=='

Pahtu nak karang ayat dengan someone yang cakap, mak aku reject ko. hurm~ Menyampah! Menyampah dengan diri, dengan diri dan dengan diri. Because diri ni macam ni. 

Lain pulak benda aku tuliyh nih~ 

Aku bukan malaikat, hati sensitive kata kte teruk, aku tak leyh la kalau orang cakap pasal family, mak ayah aku ke, aku mesti nak nangis. Sampai bila macam ni? 

I just nak kawen because aku leh create family aku sendiri. Tapi, kalo diri tu tak betul, jangan berangan la.. Kalau nak tunggu diri betul sampai mati la macam tu. 

Aku buat satu projek hadis tau, pasal 

"Ya Allah, hidupkan lah aku selama mana kehidupan ini baik untukku, dan matikanlah aku apabila kematian itu lebih baik bagiku." 
 
Yes. This doa. I made it for me. To be tough. Ada hati yang kebal. Tak ada la suka nangis2. Aku pun tak suka nak sikit2 nangis. Penat!
Tapi still tak dapat sebab hati beta nih sensitive. Gini la gayanya. Umi tabahkan hati, Midah, kuatkan hati. Nur, sadokan hati. Sebab awak tu nak final. Dalam kepala..

ANDAI KATA AKU TERPAKSA REPEAT? 
 
Bukan nak negative ke hape, sebab memang rasa tak mampu la sem ni. Soalan: Macamana nak jadi macam kak ejah yek? 
Jawapan: Jadi je diri ko situ. 
Soalan: Aku menyesal ke lahir ke dunia ni?
Jawapan: Yes. Because if I be bebanan pada orang, that doa, work for me.. 
Umi, ayah.. maafkan Nur. Because tak leyh nak sadokan hati, jaga mulut dan sebagainya. 
#kbai