Tuesday, December 22, 2015

Ten Question from_numigx

10 Question from _numigx 
 1. Explain yourself in one word and why?
 2. Which do you prefer, English or Malay?
 3. What do you love to do in your free time?
 4. Do you like me?
 5. 7 Things you do before getting up from bed. 
6. 3 kinds of people you hate most. 
7. Do you like birthdays and why? 
8. How many people you do remember their birthdays? 
9. What kind of movie do you prefer and why? 
10. 10 band names you love most.
I been tagged by numigx.... Ah~ how suppose I answer all this question?? 10?
Look at these question, literately I just can answer one of them.. TvT  Why? Why? uhukz~ Seronok senanye main tag2 ni.. supaya orang kenal kite lagi... buat your random question is...



 So, I try my best to answer it, hope you like it ~




1. Explain yourself in one word and why?


aienienka. Because it's me. One thing sebab dia menjadi reminder untuk diri, Takkan ade orang sayang awak, kecuali diri awak. AIENIE is sayang awak dalam mandarin. :) N.K.A adalah shortform my real name.

2. Which do you prefer, English or Malay?

Both. Suka english, tapi terabur habis, Malay macam skema. Tapi mana2 pun I bole sebab suka dengan language. 

3. What do you love to do in your free time?

Tengok movie yang dah seribu tahun didownload  dan tak ada masa nak tengok. So, bile dah free, moh la kte marathon banyak2. Sampai julin mata. sampai dah jemu baru tukar buat benda lain. 


 4. Do you like me?

 as what honey?? hahaha secara random envy you, sebab based on your blog, cantek! and, I would like to meet you if I dah back to Jajahan Melayu nanti.

 5. 7 Things you do before getting up from bed. 

Yang ni kalau my siblings baca entry nih, laughed hard la dorang. Jangankan 7 things, saya akan buat satu je as soon I open my eyes. Cari my phone. And tengok game. Township dan Sims Free Play wajib la tengok before I turun dari my bed tuh.. 


6. 3 kinds of people you hate most.  

3 jenis orang yang I hate most, yang I will say
 to them :

1. Orang suka berjanji
2. Orang yang suka sampok orang lain cakap
3. Orang yang cakap tak la serupa bikin.

Mostly, sume orang tak suka 3 jenis orang nih kan, so, better watch out kalo dalam berbuat tuh supaya tak jadi 3 orang ni.. 

7. Do you like birthdays and why? 

Suka. Sangat suka. hehe Sebab dapat makan kek. Atleast la kan, kalo tak ada kek pun, wish pun cukup. Tahu ada orang menghargai kita~ ada 
 kira bonus la kan?? :P



8. How many people you do remember their birthdays? 

All my family members, best friend, kawan2 yang saya sematkan dalam memori birthday dorang. Lagi2 yang kalo dalam bulan saya, tahun saya.. wajib bagi saya untuk hingatkan mereka walaupun mereka tak hingat saya. :)

9. What kind of movie do you prefer and why? 

Movie genre romance. Heheh tapi saya plastik. Tu je genre yang boleh stick tak kira apa jua mood. Kalo yang lain, kena tunggu turn till I ada mood tu. Romance is the best movie ever yang takkan pernah boring sampai mati. hehe Top 10 best romance movie dah selamat, tengah mencari la nih, best romance dari negara lain. :)
10. 10 band names you love most.

Band?? I mane layan band... band as band or group? Kalo group, you terima tak _numigx??? 
 kenapa susah sangat last question nih?? Okay, Nur~ think. Think. Think. Let me tengok dalam music list dulu. Banyak sangat. :P Tapi tak hikut susunan tau dorang nih~ I list feveret song dari masing2 deme ni..



1. We The Kings - band osyem~~ Feveret song Sad Song

2. Every Avenue

Pergh~ Lagu dari Every Avenue memang ohsem~ dengar la kalo ada masa free. 

3. All Time Low - Lagu dari dorang nih, my sis suggest mse tu tengah low down giler, mse dengar ni rase macam... I'm alive. again. Ha~ Therapy


Baru tiga~ TvT.. Siapa lagi yerk? 

4. Day6 . dari Kpop. dorang ni band jugak. Baru debut. Lagu ohsem. Hope next song dari dorang always gempak. Congratulations & Colors

5. 5 Second Of Summer Amnesia Dorang band ke? Urgh~ somehow dorang selalu live konsert kan? Sorry la, xaddicted sangat dengan dorang. Just suka dengar lagu nih.. 

6. The All American Reject - suka dorang dalam certain lagu. I addicted dengan lagu dorang sing untuk soundtrack Vampire Diaries >>Back To Me << Pahtu I pun terbayang muka si Stefan dengan Damon which berebutkan Elena. Tapi season 7 Elena 'mati'. 
Dan seterusnya band daripada The Vampire Diaries punya lagu. Mwahaha maap la adik. Kite ni xbpe sangat dengan band. I choose music based on music. Bukan orangnye. 

7. Stateless - Bloodstream

8. A Rocket To The Moon - Like We Used To

9. One Direction - Kalo dia dikategorikan band. Pergh~ Lagu feveret dari dorang pun banyak jugak. Heheh Normal kan? Story of my life first song yang addicted yang buat I stay dengan 1D till now. Perfect is always perfect and Home yang home. haha 

10. Life House. It is What It is band ni dah pegi mna ntah. Haha Vampire Diaries punya fans baru, macam ni la dia. Habis sume soundtrack di trackkan dia., :)

Habis la sudah 10 soalan daripada numigx .. Fuh~ lega. hope la jawapan merapu nih mengekalkan ukhwah kita. haha k. selamat membaca~ 

ps: Nak main tag2 balik..  xreti~


4 comments:

  1. AUmmmmm sukanyaa entry ni!! Yang paling penting kebanyakan band di atas adalah band kesukaan igs jugak!! Yeayyyy *clap* and band tak band letak jee.. hahahaahah bangun pagi tu kelakar.. hahaahha

    ReplyDelete
  2. Wo ai ni .. hahaha .. saja test bahasa mandarin ^^

    ReplyDelete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Instagram

Pinterest