Wednesday, December 30, 2015

Day 2 with random thought

Lepas habis blogwalking kejap, reply tag orang, penuhi request orang, akhirnya nuliyh cerita beta pulak. 

Jap~ mane pergi idea tadi??? TvT 

Hilang selepas Mr.L beta jatuh kedebUk atas lantai turun dari moto tadi. Omoh~ gugur jantung beta melihat akan dia yang melepek di ataih lantai tu. 
Glad nothing happen. Dah la dengan ber'sleep'kan je dari tempat kerja tadi. hohoho

-----------------------------------------------okay, ni ideanye tadi--------------------------------------------------


Previously in  >>Day ONE<< 

Seem yesterday I've been update my blog from my smartphone, make me think, I wish I had an I-pad. 
hohohoho 
It;s been long time, I longing to get an I-pad, yet when I get a chance, I choose S4 active over an I-pad. Silly me~ these days, dok imagine if la I choose I-pad tuh. eheheh #syukurselalu

Apabila anda duduk di tempat kecil tengah shopping Mall, orang lalu lalang, dan kanak-kanak bermain di sekeliling kiosk anda ibarat taman tema, maka semua benda yang ada dalam kepala akan terkeluar. 

Actually, since pagi tadi nak menaip, untuk artikel blog malam ni, tapi tak terbukak Word tuh disebabkan melayan LIMITLESS the series. 

Tahu kan movie LIMITLESS tu? Dorang konon nak buat sequel tapi... huh~ cukup sekadar nak cerita sejauh mana NZT tu boleh pakai. Ha ha ha

Okay. Based on title, DAY TWO WITH RANDOM THOUGHT

1: Best ke kawen? [hasil daripada melihat sweet couple usung anak cute, but parent still macam tengah bercinta]

Mine: Siapa la tak nak kawen kan? ada anak. it's nature babey~ But somehow marriage seem to scary to face it. Even dalam relationship I used call it off -relationshit-. Nampak sangat bukan kaki sosial. Yeah~ it's true. Beta rasa hidup dalam dunia sendiri is much better without bothering people. Tapi macam lonely je kan? *sep sep la kalo kite connect*


2: I wish kalau masa boleh diputar kembali [this wish, unbearable]

Mine: Because actually I saw a few young couple flirting like, hahahah dunia ini kita punya. Somehow make me realize, beta dulu tak ada zaman tu. Beta hanya fikir nak besar, nak keja, nak duit. hahahah Materialistik kan? So, apakah sebenarnya rasa dalam relationshit ni? To me la kan, feel like burden tahu, bila orang yang bersama dengan anda tu sangat tak memahami anda. Fuh~ sungguh la. Daku tak sanggup. 

3. If I had a child, How do I raise them? [this bcoz I read VIXX fan fact about LEO will name his child as Sa Rang {love} and he want to be a good daddy to his child]

Mine: Lately I got attachment with LEO, and VIXX. Dulu masa dorang debut, kemain tak suka lagi Superhero tu, sekarang... Pergh~ VIXX adalah satu2 yang akan sentiasa kekal dalam list bias bcoz of Hong Bin. :D He got same D.O.B with me. Even he is younger few years  tapi dia adalah satu2 yang sama bezday tau~ dalam dunia Kpop. :P
And Leo, suddenly got my attention with silly tough guy act. And actually dia sebaya. hahah Tu kredit la untuk dia. I don't like N coz he got same D.O.B with my older sis. hehe 
Back to Leo, he seem nice. Somehow, I see Dae Han in him. And Leo in Dae Han. urgh~ tak leh.. Leo,,,,~~~~


Back to random thought, there is no parents want a bad thing happen to their child unless their lose humanity. Allah make us with love. And with love we care each other. Ecehwah~ ayat...

4: While typing this, my point finger urat seem lari dari jalannya. Sakit tahu nak menaip berjela karangan nih~ Huish~ mana la kome nak kena baca karangan nih. heheh 
random thought. Dia berjela. Lagi2 la kalo dah bertapa dari pagi sampai ke malam kat situ. Macam-macam benda yang pop up dalam kepala. Tapi bile dah taip, macam.....

NI JE KE?? 

Sebab beta dah balik ke gua. So, tiada apa lagi la yang bermain di kepala. 


K tu je. 


NEXT:

Day three...






No comments:

Post a Comment

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~