Thursday, December 17, 2015

Continue study?


Hai cik hakak, awak tu tempat praktikal pun belom bercari, fikir benda lain pulak. :P Saya ni tadi bah, blogwalking, tetiba terasa macam nak search how about if I continue my study in next education? So, benda tu dok curious dalam kepala saya ni bah.. 

Saya berjalan la teq, tengok hotcrouse, university mana kot-kot boleh jadi pilihan saya. 

Apa saya ambik?


Dengan in saya ada dua pilihan. Either to continue in Islamic or Human Resource. Mungkin saya nak meneruskan journey saya dengan HR barangkali. 

Meneruskan lagi pembacaan dengaan university mana menjadi pilihan. Mungkin ada beberapa faktor yang harus kita lihat untuk teruskan study di sesuatu tempat. 

saya senaraikan beberapa tempat yang mungkin menarik minat saya dan anda~ 

1) SEGI college:

Menawarkan 3 jenis Bachelor. Dual degree pun ada. Antaranya:


Boleh la klik tengok mana yang menarik. Dorang punya fasiliti pun not bad. Lagi best dapat dua pengesahan if I don't mistake dari dua university. Ha~~ tamak x? heehehe

2) UTM 

Menawarkan 2 jenis Bachelor yang berkaitan HR. Macam menarik tempat dia since I dah pegi ritu. Tempat dia luas, asrama pun not bad. Ah~ bolak balik sungguh hati nih~ 


3) UM

Menawarkan satu berkaitan dengan HR. Kind of thriller la kalo dapat sambung sini. Subjek dia phew~ 



Maka, ke manakah akan ku teruskan langkahku?? 



2 comments:

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~