Friday, December 18, 2015

Ayah saya, Superhero saya


dua tiga nak ikut segmen ni. #deep somehow bermain dalam kepala. What should I write about it? Should I cancel my post? Keep it in draft forever? hurm..
Pahtu, akan kuteruskan saja la jemari ini menaip. Alang-alang menyeluk pekasam, biarla sampai ke pangkal. So, that dari segmen nih~ I can reflect, how far I know my father. :) Kan adik-adik?



This is my ayah. Comey kan? hehe Ayah kerja Petronas, makanya dari kecik sampai sekarang ayah dengan kami adik beradik is not much macam dengan orang lain. Biasa la ayah, of course la garang, cause dia AYAH. Even dia tak garang pun, dia tetap ada aura seorang ayah, kan? Masa kteorang kecik, ayah kerja laut. Dua minggu darat, dua minggu laut. Kalau ada sesiapa yang ayah dia kerja Petronas mesti tahu and faham la nih. 
 Ada kawan pernah tanya, 

 Akak suka ayah akak ada di rumah or kerja? 

 Dengan slumber jawab, 

 Of course ayah tak ada kat rumah. :P 

 Kejam kan? Mian he ayah.. But that's the hakikat cause ayah seem bit scary tapi sebenarnya dia baik je. Somehow, dalam ramai-ramai lelaki dia mungkin yang terbaik. Siapa lagi kita nak jadikan hero kalau bukan ayah kita? Jahat2 dia, baik2 dia, kejam2 dia, zalim2 dia, dia tetap AYAH. kan?

 Back to my ayah. Ayah kalau dia mood baik, pergh~ sangat baik sampai kitaorang konfius, betul ke ni ayah aku? haha well. Ayah kan? Ayah kadang-kadang cara dia zahirkan kasih sayang dia lain. Ada setengah ayah mungkin la, selalu ajak pergi holiday family, or perhaps, hadiah kan anak2 macam2.. or apa2 je la yang excited kan hati seorang anak. My ayah, dia lawak~ suka nak sakat kalau dia rasa dia nak manja dengan kteorang. haha Tapi, al-maklum la dah dididik dengan hati batu. So, gurauan ayah tu kadang-kadang macam tak lut dah. haha tapi, kteorang sayang je dia.
Benda yang tak sedia lagi kalau ayah tetibe gone, far away. Ha~ walau dia jauh tapi dekat, dekat tapi jauh... Somehow kalau ada kematian or what bad thing happen, always remind myself, I don't ready to lose any of mine. Ayah, superhero saya, bagi la peluang untuk kami nak berbakti pada ayah. Sebab siblings sis semua girls, so.. nanti kawen mesti kene hikut laki,
so.....
 sekarang ni nak buat baik kat ayah hanya mampu doakan ayah jer.. Sebab sis student. Nak belanja ayah, duit belanja pun ayah bagi. :( Ayah, moga sihat selalu, jaga diri, jaga iman, jaga kami. hehe

Tu je story tentang ayah sis... Sempat jugak sis sob sob menaip nih. Sentap kejap~ ehe. 

dear cik Ai, thnx for the segmen, cik Ai mesti rapat dengan ayah tu yang buat segmen ni kan? Al-fatihah untuk beliau. 

Hope u olls tak boring la baca karangan bete nih~ 
bai~

PS: JANGAN LUPA KLIK BANNER ATAIH UNTUK JOIN~~ 


5 comments:

  1. Mesti your ayah terkejut tgk gmbar dia dlm blog ni kan,.heheh >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. shhhh~ harus senyapkan aje... biar dia femes kejap dlm blog anak dia nih

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Instagram

Pinterest