Wednesday, November 11, 2015

Exam around the corner???



Exam around the corner??? 

Omoh~ Huh, sem ni terabur. 

Firstly ampun maap ler kalau beta tak dapat buat yang terbaik lagi. Bukan sebab beta main-main. Adalah juga beta main-main. Tapi beta buat sama ja macam sem lepas dan lepas. Beta penat beta dok pulun2 tapi markah still low expectation. 

Menyampah rasa dengan diri kalau dah berusaha tapi, masih tak dapat lagi. Haha~ 
At least kalau tak buat yang terbaik, boleh la marah kat diri, padan muka engko tak buat elok2 ritu. Nih~ 
Kalau buat elok2 pahtu kondem jugak,, memang nak minta maki ke hape? 

Yang penting, beta tak tahu nak buat apa. Because of nanti cuti final 3 minggu, house forbid me to come home. Pergh~ ayat! 

Whatever. Meyampah tahu! kang aku dah plan2 nak kerja kat mana2 suruh balik pulak dah~ cuba la plan elok2. Bukan tak nak planning, sebab ni la~ kang paksa2 orang suruh blek~. 

=='

Pahtu nak karang ayat dengan someone yang cakap, mak aku reject ko. hurm~ Menyampah! Menyampah dengan diri, dengan diri dan dengan diri. Because diri ni macam ni. 

Lain pulak benda aku tuliyh nih~ 

Aku bukan malaikat, hati sensitive kata kte teruk, aku tak leyh la kalau orang cakap pasal family, mak ayah aku ke, aku mesti nak nangis. Sampai bila macam ni? 

I just nak kawen because aku leh create family aku sendiri. Tapi, kalo diri tu tak betul, jangan berangan la.. Kalau nak tunggu diri betul sampai mati la macam tu. 

Aku buat satu projek hadis tau, pasal 

"Ya Allah, hidupkan lah aku selama mana kehidupan ini baik untukku, dan matikanlah aku apabila kematian itu lebih baik bagiku." 
 
Yes. This doa. I made it for me. To be tough. Ada hati yang kebal. Tak ada la suka nangis2. Aku pun tak suka nak sikit2 nangis. Penat!
Tapi still tak dapat sebab hati beta nih sensitive. Gini la gayanya. Umi tabahkan hati, Midah, kuatkan hati. Nur, sadokan hati. Sebab awak tu nak final. Dalam kepala..

ANDAI KATA AKU TERPAKSA REPEAT? 
 
Bukan nak negative ke hape, sebab memang rasa tak mampu la sem ni. Soalan: Macamana nak jadi macam kak ejah yek? 
Jawapan: Jadi je diri ko situ. 
Soalan: Aku menyesal ke lahir ke dunia ni?
Jawapan: Yes. Because if I be bebanan pada orang, that doa, work for me.. 
Umi, ayah.. maafkan Nur. Because tak leyh nak sadokan hati, jaga mulut dan sebagainya. 
#kbai
 
 

No comments:

Post a Comment

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~

Instagram

Pinterest