Wednesday, October 14, 2015

#jalan-jalanjohor





Mari la sis nak bercerita tentang journey sis ke johor. Best! Nah~
 

Haa~ Sis bagi. Kredit la pada pemandu pelancong sis even banyak je lagi tempat sis tak pergi lagi. Tapi, tak pe. Ada rezeki sis pergi la. 

Day 1

 
Sisi dibawa dinner di Singgah Selalu. Ala~ penah masuk Jom jalan-jalan cari makan. Tapi, serius. sis tak rekomen kan la restoran nih kalo anda seorang yang cerewet dalam pemakanan. Sis sepanjang journey ni, perut meragam. mood nak makan pun tak tahu macamana. 
Habis makan, tour guide sis bawak ke mahkota besar depan istana ni. Actually, orang johor sendiri cakap, johor tak ada apa-apa. Yang ada hanya la barangan mahal, tempat lepak, dan lampu. Tu je la. 


Day 2

Birthday tour guide sis. Saeng il chukka hamnida~ ke mana kah kami? tak tahu. sebab semalam dah jengjalan sakan. Tapi gambar je tak ada. Pahtu kami pusing la sampai ke Pontian, ke Tanjung Piai. Gambar atas tu, di Tanjung Piai la. Ada Globe penghujung Benua Asia. Tapi kena tutup disebabkan kena banjir ritu.
 Road to the ------

Antara yang ada di dalamnyer..

Pahtu, pusing kat International Airport Senai. Pusing je la kan. Takkan la nak masuk semata? Kalau masuk of coz kena balik Miri. Kih Kih..



 
Dah amek gambar ni, sekali kena gelakkan dengan tour guide. 
"Susah-susah ko amek gambo tu, dekat google ada.." 
 
 
 
Cis~ seronok yer kenakan saya.. 
Part paling syiok~ p jengjalan jumpa kakak saya sorang di Pontian. Setelah sekian lamanyer.. baru dapat jumpa dengan dia buat tahun ni.  Catch up story in 20 minute. Sebab lagi rehat pada tour guide kejap.  Pergh~ sangat la. 

Pahtu, maghrib singgah umah kejap. Rehat sementara maghrib. Lepas maghrib sambung lagi. P lepak kat Danga Bay. Tengok orang dan seangkatan dengannya. 


Day 3- 

Last day outing. Ke mana kita? Ha~ dah tak ingat. ke mana ya? 

Tengok wayang. Kat Tebrau.

Lepas tuh, p Desaru. Rugi sis tak bawak baju. Kalau tak.. ish2.. but nevermind. In syaa Allah ada rezeki.. ada lah lagi. 





Last photo of day outing~ Maka, berangkat la beta pulang ke Tanah Bersejarah. Ada rezeki datang lagi.. 



No comments:

Post a Comment

thanks for leaving a comment. Always appreciate it~